Τρίτη, 24 Μαϊος 2016

Eγκαίνια της έκθεσης «Dammi i colori…The making of» του Βασίλη Μακρή

Εγκαινιάζεται αύριο, Τετάρτη, 25 Μαΐου, στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η έκθεση φωτογραφίας του Βασίλη Μακρή «Dammi i colori…The making of».

Η έκθεση καταγράφει καρέ-καρέ τη γοητευτική προετοιμασία της παράστασης Όπερα και Μόδα, η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 19 Μαΐου, στο Θέατρο Ολύμπια, για τρίτη συνεχή χρονιά. Ο φωτογραφικός φακός του Βασίλη Μακρή αποκαλύπτει ακόμη μια πτυχή του πολυδιάστατου αυτού πρότζεκτ, ξεκινώντας από τα πρώτα στάδια προετοιμασίας, και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με το "παρασκήνιο' της χρήσης του μακιγιάζ, της λειτουργίας του ως ενδύματος, της σύνδεσής του με το υλικό του βεστιαρίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και με τις ειδικές εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί.

Ο Βασίλης Μακρής φωτογραφίζει επαγγελματικά από το 1985. Ειδικεύτηκε αρχικά στην αρχιτεκτονική φωτογραφία, ενώ τα τελευταία χρόνια φωτογραφίζει συστηματικά πρόβες και παραστάσεις, υποστηρίζοντας τις τέχνες και τα γράμματα στην Ελλάδα της κρίσης. Από το 2011 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2016. Η ιδέα και η γενική επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ίσμας Τουλάτου, στο πλαίσιο του κύκλου "Όπερα και Μόδα" της ΕΛΣ.