Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016

Εκπαιδευτικά εργαστήρια γνωριμίας με τον κόσμο της όπερας και του μπαλέτου - Ζιζέλ

Τετάρτη 07 Δεκεμβρίου 2016
Εκπαιδευτικά Προγράμματα/Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ
Γνωρίζοντας την όπερα και το μπαλέτο
«Η δική μου Ζιζέλ»
Εκπαιδευτικά εργαστήρια γνωριμίας με τον κόσμο της όπερας και του μπαλέτου

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα/Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υποδέχονται τα Χριστούγεννα με τη δεύτερη εκπαιδευτική δράση του κύκλου εκπαιδευτικών εργαστηρίων «Γνωρίζοντας την όπερα και το μπαλέτο».
Η δράση είναι αφιερωμένη στην παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Ζιζέλ, σε γοητευτική μουσική Αντόλφ Αντάμ και χορογραφία Ιρέκ Μουχαμέντοφ, βασισμένη στην κλασική εκδοχή του Μαριύς Πετιπά.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσκαλεί τους μικρούς της φίλους σε ένα γιορτινό εκπαιδευτικό εργαστήριο διάρκειας δύο ημερών με στοιχεία χορού, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικής δημιουργίας.
Μέσα από το διήμερο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα εμπνευστούν από τη μουσική, τους χαρακτήρες και τις εικόνες, για να προσεγγίσουν την ιστορία της Ζιζέλ με έναν προσωπικό, βιωματικό και διακαλλιτεχνικό τρόπο.
Με εργαλεία την ομαδική δημιουργία, τον κινητικό και θεατρικό αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι, οι συμμετέχοντες θα ταξιδέψουν στο μαγευτικό κόσμο της Ζιζέλ για να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία, τη δική τους Ζιζέλ. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι πόρτες του στολισμένου με χριστουγεννιάτικες κατασκευές Φουαγέ του Θεάτρου Ολύμπια θα ανοίξουν προσκαλώντας τους γονείς και κηδεμόνες των συμμετεχόντων να απολαύσουν μια σύντομη παρουσίαση της δικής μας Ζιζέλ.
Τα παιδιά αποχαιρετούν το εργαστήριο παίρνοντας μαζί τη χριστουγεννιάτικη εικαστική κατασκευή τους.

Συμμετέχουν σπουδαστές του Β’ έτους της Ανώτερης Σχολής Χορού της ΕΛΣ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου δύο μικρές χορογραφίες από τη Ζιζέλ.

Χώρος: Φουαγέ Θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59-61

Πρώτο 2ήμερο εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 11πμ-1μμ & Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 11πμ-1μμ.

Δεύτερο 2ήμερο εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών: Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 5μμ-7μμ & Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 11πμ-1μμ.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήριο: 20 συμμετέχοντες

Καλλιτέχνες/Εμψυχωτές: Κατερίνα Γιεβετζή (μουσικοπαιδαγωγός-χορεύτρια) και Μάρω Πέτλη (θεατρολόγος-εκπαιδευτικός), με την υποστήριξη των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων/ Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ.
Πιάνo: Μάρκος Κώτσιας, Έρις Μουστίδη-Μελωγιαννίδη
Χορευτές: Γιάννης Γκάντσιος, Ιωάννα-Μαρία Κωστάκη, Γιώργος Παπαδόπουλος, Μυρσίνη Πετρούτσου.
Επιμέλεια χορευτών: Γιάννης Ντοντσάκης (Διευθυντής Σχολής Χορού ΕΛΣ)

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ελεύθερη (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Για κρατήσεις θέσεων: 2103711342 κ. Πανάγου (Δευτέρα-Παρασκευή 8πμ-3μμ)

Με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.