Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης Διδυμάνες

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ προβαίνει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή καλλιτεχνών ηλικίας 16 ετών και άνω, γυναίκες (soprano, mezzo, alto, tenoro) και άνδρες (tenoro), οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης Διδυμάνες

οι οποίοι θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στα ακόλουθα πεδία: σπουδαστές μουσικών τμημάτων ΑΕΙ, ΤΕΙ ή Ωδείων/Μουσικών Σχολών, μέλη χορωδιών ή φωνητικών σχημάτων, μουσικο-εκπαιδευτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί καθώς και συναφείς ειδικότητες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ασχολούνται με τη μουσική και το τραγούδι επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά και να μπορούν να διαβάζουν νότες καθόσον το μουσικό υλικό θα τους χορηγηθεί σε μορφή μουσικής παρτιτούρας.

Εάν κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους πέραν του τραγουδιού παίζουν βιολί, τσέλο ή κρουστά (επίπεδο Ανωτέρας) και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και ως εκτελεστές των εν λόγω μουσικών οργάνων, παρακαλούνται να το δηλώσουν στην αίτησή τους.

 

Διαδικασία επιλογής συμμετεχόντων

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με θέμα αλληλογραφίας Διδυμάνες_Εργαστήριο διαθεματικής χορωδιακής αγωγής.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τις 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 5μμ.

Οι επιλεχθέντες δεν θα λάβουν αμοιβή για τη συμμετοχή τους στο Διδυμάνες, εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης.
Οι επιλεγέντες και συμμετέχοντες οφείλουν να είναι παρόντες/ούσες σε όλες τις προγραμματισμένες συναντήσεις του εργαστηρίου καθώς και στις δύο τελικές παραστάσεις. Σε περίπτωση απουσίας από τις προγραμματισμένες συναντήσεις και παραστάσεις η Ε.Λ.Σ. δύναται να μην επιτρέψει την περαιτέρω συμμετοχή του/της στο εργαστήριο.
Όλοι οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 16 έτος ηλικίας τους μέχρι την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής, στις 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 5μμ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εργαστήριο, παρακαλούνται να προσκομίσουν τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Φόρμα συμμετοχής. Μπορείτε να κατεβάσετε την φόρμα εδώ.
  • Ένα βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία (αρχείο doc, docx ή pdf)
  • Σύντομη περιγραφή, στην οποία να εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους οι υποψήφιοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο διαθεματικής αγωγής Διδυμάνες (έως 300 λέξεις, αρχείο doc, docx ή pdfonly)

Ακρόαση

Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε διαδικασία εργαστηριακής ακρόασης στις 31 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από τις εισηγήτριες του εργαστηρίου διαθεματικής χορωδιακής πράξης και την Συντονίστρια Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Ε.Λ.Σ.

Οι υποψήφιοι καλούνται να συμμετέχουν έρθουν με ένα τραγούδι της προτίμησής τους το οποίο θα τραγουδήσουν a capella καθώς και με ένα σύντομο κείμενο – όχι πάνω από μισή σελίδα – το οποίο θα πρέπει να αφηγηθούν. Επίσης οι υποψήφιοι θα συμμετέχουν σε εργαστηριακές ασκήσεις με μικρές ομάδες.

Σκοπός εργαστηρίου διαθεματικής πολυφωνικής πράξης

Σκοπός του εργαστήριου είναι να φέρει σε καλλιτεχνική επαφή και συνεργασία μουσικούς – ερασιτέχνες ή/και επαγγελματίες – ηλικίας από 16 ετών και πάνω, μέσω της διαθεματικής πολυφωνικής σύμπραξης, η οποία εμπλουτίζει το τραγούδι με κίνηση και λόγο.

Μέσα στο εργαστήρι οι επιλεγέντες συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν συστηθούν με διαθεματικούς τρόπους τόσο στη σύγχρονη μουσική πράξη, όσο και στην ευρύτερη νησιωτική μουσική και πολιτιστική παράδοση του τόπου.

Παράσταση Οι Διδυμάνες

Στο εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν εντατικά για την προετοιμασία της παράστασης του μουσικού έργου της Δήμητρας Τρυπάνη, συνθέτριας και καθηγήτριας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο Οι Διδυμάνες, για πεντάφωνη χορωδία με χρήση body-percussion, σύνολο δωματίου, κρουστά και δύο αφηγήτριες.

Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση του έργου Οι Διδυμάνες στις 24 και 25 Μαΐου 2018 στην αίθουσα την Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Λεπτομέρειες υλοποίησηςεργαστηρίου διαθεματικής πολυφωνικής πράξης

Οι εργαστηριακές πρόβες εκτείνονται από τις 4 έως τις 23 Μαΐου. Η διάρκεια των προβών είναι 4 ώρες ημερησίως. Η διάρκεια των τελικών δύο προβών (γενική και προγενική πρόβα) στις 22 και 23 Μαΐου θα ανακοινωθεί κοντά στην ημερομηνία διεξαγωγής της παράστασης. Οι πρόβες θα υλοποιηθούν στο Κτήριο Δοκιμών της ΕΛΣ, Αρχιμήδους 16, Καλλιθέα.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηριακών προβών:

Παρασκευή 04/05/18, 4-8μμ
Σάββατο 05/05/18, 11πμ-3μμ
Κυριακή 06/05/18, 11πμ-4μμ
Παρασκευή 11/05/18, 4-8μμ
Σάββατο 12/05/18, 11πμ-3μμ
Κυριακή 13/5/18, 11πμ-3μμ
Πέμπτη 17/05/18, 4-8μμ
Παρασκευή 18/05/18, 4-8μμ
Σάββατο 19/05/18, 11πμ-3μμ
Κυριακή 20/05/18, 11πμ-3μμ
Τρίτη 22/05/18 Προγενική Πρόβα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
Τετάρτη 23/05/18 Γενική Πρόβα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Οι ώρες προβών θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μουσικών ακροάσεων.

Εισηγήτριες: Δήμητρα Τρυπάνη (συνθέτρια και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου), Δήμητρα Παπασταύρου (μουσικοπαιδαγωγός, διδάσκουσα στο ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 45 συμμετέχοντες

Λοιποί Όροι και Προϋποθέσεις

  • Στην περίπτωση ηλεκτρονικής αποστολής των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα αρχεία θα πρέπει να έχουν μια από τις παρακάτω μορφές: .zip .xls .pdf .docx .jpeg
  • Η υποβολή αίτησης συμμετοχήςδεν εγγυάται την ένταξη του υποψηφίου στο εργαστήριο διαθεματικής αγωγής Διδυμάνεςτης ΕΛΣ.
  • Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν εξηγήσεις για την απόρριψη μιας αίτησης συμμετοχής.
  • Η Εναλλακτική Σκηνή και το Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ δεν θα χρησιμοποιήσει ή θα διανείμει το υλικό και το περιεχόμενο της κάθε αίτησης συμμετοχής
  • Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά μέσω e-mail μέχρι τις 20 Μαρτίου 2018.
  • Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail. Παρακαλούμε αποστείλετε e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με την ένδειξη Εργαστήριο διαθεματικής πράξης Διδυμάνες

Πληροφορίες

Αναλυτική περιγραφή του προγράμματος και trailer από προηγούμενη παράσταση του έργου Οι Διδυμάνες. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.