Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Ανοιχτή πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων από ομάδες κουκλοθεάτρου για την όπερα του Manuel de Falla, El retablo de maese Pedro

Ανοιχτή πρόσκληση

Υποβολή προτάσεων από ομάδες κουκλοθεάτρου για συμμετοχή στην όπερα κουκλοθεάτρου του Manuel de Falla, El retablo de maese Pedro.

Από το φθινόπωρο του 2018, η όπερα κουκλοθεάτρου El retablo de maese Pedro ταξιδεύει σε σχολεία, γειτονιές και πλατείες της Αττικής και οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναζητούν τους συνεργάτες που θα παντρέψουν το μαγικό κόσμο της όπερας με το κουκλοθέατρο!

Το έργο

Η όπερα κουκλοθεάτρου El retablo de maese Pedro (1922) του συνθέτη Manuel de Falla (1876-1946) είναι μία μονόπρακτη όπερα κουκλοθεάτρου με πρόλογο και επίλογο διάρκειας 30 λεπτών. Το λιμπρέτο έχει βασιστεί σε ένα εκ των επεισοδίων του βιβλίου Δον Κιχώτης του Miguel de Cervantes.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο, παρακαλώ πιέστε εδώ.

Ανοιχτό κάλεσμα

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ αναζητούν ολοκληρωμένες και πρωτότυπες προτάσεις από επαγγελματικές ομάδες κουκλοθεάτρου για την καλλιτεχνική επιμέλεια και υλοποίηση του επιλεγμένου έργου κατά την καλλιτεχνική σαιζόν 2018-19. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους λαμβάνοντας υπόψιν την περιοδεύουσα φύση της παράστασης σε ό,τι αφορά τη σκηνογραφική και σκηνοθετική επιμέλεια, ενώ ταυτόχρονα τη συμπληρωματικότητα και την ισορροπία μεταξύ μουσικής και σκηνικής δράσης. Οι επιτυχόντες θα κληθούν να συνεργαστούν στενά με επαγγελματίες μουσικούς (ένας πιανίστας και δύο λυρικοί τραγουδιστές) που θα επιλεχθούν από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της ΕΛΣ, ενώ ταυτόχρονα θα ζητηθεί να συμβάλουν στην επιμέλεια του λιμπρέτου για την παράσταση.

Το χρονικό διάστημα περιοδείας των παραστάσεων εκτείνεται σε όλο το εύρος της καλλιτεχνικής σαιζόν 2018-19 και ο αριθμός των παραστάσεων εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλος.

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της επαγγελματική ομάδας κουκλοθεάτρου/μαριονέτας
  • Ενδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις σε μορφή διαδικτυακού συνδέσμου (youtube, vimeo, κ.ο.κ.)
  • Σύντομη παρουσίαση της δραματουργικής, σκηνοθετικής και σκηνογραφικής προσέγγισης του έργου El retablo de maese Pedro

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικώς, στην διεύθυνση:

education@nationalopera.gr

Λήξη υποβολής προτάσεων: Παρασκευή 4 Μαΐου, 2018 στις 5 μ.μ.