Τα παραμύθια της Μελπομένης
Εναλλακτική Σκηνή
Τα παραμύθια της Μελπομένης

Συναυλίες - Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης

29 Ιουνίου 2024
Δημιουργική Ομάδα

Μιχάλης Καλογεράκης (φωνή, κιθάρα), Παντελής Καλογεράκης (φωνή), Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Γιάννης Παπαγεωργίου (κιθάρα), Στράτος Γκρίντζαλης (μπουζούκι, μαντολίνο), Λάμπρος Παπανικολάου (κοντραμπάσο)

Πρωταγωνιστές Παράστασης

 

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό: €10

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Τα παραμύθια της Μελπομένης

Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης

Available Dates

  • 29 Ιουν 2024

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 | clock

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

DEH-energo-blueblack-1H.png

 

 

Ακούστε το πρώτο τραγούδι («Της αγάπης») από το νέο άλμπουμ εδώ.

 

Ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης, δίδυμα αδέλφια από το Ηράκλειο Κρήτης που μελοποιούν από τα δεκαέξι τους χρόνια ποιητικό λόγο, παρουσιάζουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο Τα παραμύθια της Μελπομένης στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, στις 20.30.

Η νέα δημιουργία των αδελφών Καλογεράκη Τα παραμύθια της Μελπομένης περιλαμβάνει τραγούδια και αφηγήσεις πάνω σε ποιήματα των Μιχάλη Γκανά, Παντελή Καλογεράκη, Νίκου Μοσχοβάκου, Ζακ Πρεβέρ, Τζελαλαντίν Ρουμί, Γιάννη Στίγκα, Τώνιας Τζιρίτα Ζαχαράτου κ.ά. Πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις πάνω σε ποιήματα από έναν ορίζοντα δεκαετίας παρουσιάζονται για πρώτη φορά με μια ομάδα σπουδαίων μουσικών: Αλέξης Στενάκης (κλαρινέτο), Στρατής Σκουρκέας (κρουστά), Γιάννης Παπαγεωργίου (κιθάρα), Στράτος Γκρίντζαλης (μπουζούκι, μαντολίνο), Λάμπρος Παπανικολάου (κοντραμπάσο).

 Μετά τη συνεργασία τους με τη Μάρθα Φριντζήλα στον δίσκο Βουκολικόν (2015), τη Μαρία Φαραντούρη στον δίσκο Προσωπικό (2016) και τους δίσκους Κάτι παράξενο (2017), Ρεμπώτικα (2021) και Varvara Project (2023), ο Μιχάλης και ο Παντελής Καλογεράκης συνεχίζουν την πορεία τους με μια νέα δουλειά γεμάτη λόγο που απαγγέλλεται και τραγουδιέται.


Τα παραμύθια της Μελπομένης

Το πρώτο από τα νέα τραγούδια έχει τίτλο «Της αγάπης» και είναι από τα πιο γνωστά ερωτικά ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, σε μουσική και ερμηνεία του Μιχάλη Καλογεράκη.

Ο Παντελής Καλογεράκης απαγγέλλει αποσπάσματα από ποιήματα που περιλαμβάνονται στην πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο EXTrA.

Συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη.

 

 

Λίγα λόγια για τη συναυλία

Ενσταντανέ λαχτάρας και απόγνωσης.
Παραμύθια όπου μάθαμε το λάθος για σωστό και το σωστό για λάθος, και τα παραμύθια αντίδοτά τους.
Ενσταντανέ ορατότητας και επανάστασης.
Παραμύθια του δρόμου, παραμύθια χαράς, μέσα στο όνειρο.

Ο παραμυθητικός λόγος εκφωνείται για να παρηγορήσει και να μετριάσει τη μελαγχολία και συνδέεται με τα ποιήματα της παράστασης.

Όλα αυτά και κάποια ακόμη είναι τα Παραμύθια της Μελπομένης.

Τα τραγούδια θα ηχογραφηθούν ζωντανά.

 

— Μιχάλης & Παντελής Καλογεράκης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας