Όλες του κόσμου οι φωνές: Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι
Εναλλακτική Σκηνή
Όλες του κόσμου οι φωνές: Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι

Συναυλίες - Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Μπελώνης

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024
Δημιουργική Ομάδα

Τραγούδια των Μίκη ΘεοδωράκηΧρήστου Λεοντή, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Χατζιδάκι κ.ά.

Στίχοι Ρασούλ Γκαμζάτοφ, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι, Μπρένταν Μπήαν, Βολφ Μπήρμαν, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Πάβλο Νερούδα, Ναζίμ Χικμέτ

Ρίτα Αντωνοπούλου φωνή
Γιάννης Μπελώνης πιάνο

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό: €10

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Όλες του κόσμου οι φωνές: Η παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι

Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιάννης Μπελώνης

Available Dates

  • 21 Μαρ 2024

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30   

 

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

DEH-energo-blueblack-1H.png

 

 

Μια ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα στην παγκόσμια ποίηση στο ελληνικό τραγούδι έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, στο ΚΠΙΣΝ, με τη συμμετοχή της διακεκριμένης ερμηνεύτριας Ρίτας Αντωνοπούλου και του έμπειρου ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη. Η συναυλία, που φέρει τον τίτλο  Όλες του κόσμου οι φωνές, θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στις 20.30.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου στο τραγούδι και ο Γιάννης Μπελώνης στο πιάνο «μεταφράζουν» σε ήχους τα νοήματα των λέξεων που άφησαν παρακαταθήκη κορυφαίοι συγγραφείς, επιχειρώντας να αγγίξουν τις συχνά «θαμμένες» μας ευαισθησίες. Εργαλείο τους, ο απέριττος συνδυασμός πιάνου και φωνής, που εγγυάται τη διαυγή μετάδοση των νοημάτων του εκάστοτε κειμένου, επιτρέποντας στο κοινό να αντιληφθεί απρόσκοπτα τη σκέψη των δημιουργών στην πρωταρχική της μορφή.

Ορισμένοι από τους σπουδαιότερους λογοτέχνες των περασμένων δύο αιώνων (Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι κ.ά.) μεταφρασμένοι από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές (Ρίτσος, Ελύτης, Γκάτσος, Ρώτας κ.ά.) και μελοποιημένοι από τους κυριότερους εκπροσώπους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Μικρούτσικος, Λεοντής κ.ά.) θα συντροφεύσουν το κοινό στη συναυλία της 21ης Μαρτίου, πρώτη μέρα της άνοιξης και συμβολικό ορόσημο της κατίσχυσης του φωτός έναντι του σκότους.

 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας