«Φως! ω, πού είναι το φως;»
Εναλλακτική Σκηνή
«Φως! ω, πού είναι το φως;»

Συναυλίες - Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Μάιος 2024
Δημιουργική Ομάδα

Έργα των Φράνκο Αλφάνο, Μιχαήλ Ιππολίτοφ-Ιβάνοφ, Αντρέ Καπλέ, Τζων Ώλντεν Κάρπεντερ, Ζαν Κρα, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Νταριύς Μιγιώ, Ρέτζιναλντ Σουήτ, Κάρολ Συμανόφσκι, Ρίτσαρντ Χάγκεμαν κ.ά.

 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Λυδία Ζερβάνου (υψίφωνος), Έλενα Μαραγκού (μεσόφωνος)

Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Δημήτρης Γιάκας (πιάνο)

 

 

Τιμές εισιτηρίων: €12, €15
Φοιτητικό, παιδικό: €10

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

«Φως! ω, πού είναι το φως;»

Τραγούδια σε ποίηση του Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ

Available Dates

  • 12 Μαΐου 2024

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 19.30   

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

DEH-energo-blueblack-1H.png

 

Από τις σπουδαιότερες και ευγενέστερες μορφές της ιστορίας της Ινδίας, ο «βάρδος της Βεγγάλης» Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ δραστηριοποιήθηκε ως ποιητής, πεζογράφος, θεατρικός συγγραφέας, συνθέτης, φιλόσοφος και ζωγράφος, ενώ κατέχει την τιμή να είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος στον οποίον απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1913. Ξεχώρισε επίσης για την κοινωνική μεταρρυθμιστική του δράση στο πλαίσιο του κινήματος της ινδικής ανεξαρτησίας, όντας επιπλέον ένας ακάματος ταξιδευτής που επισκέφτηκε πάνω από τριάντα χώρες, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα σε μια ιστορική επίσκεψη τo 1926.

Εκτός από τα πάνω από 2.000 τραγούδια που συνέθεσε ο ίδιος, η ποίησή του ενέπνευσε πλείστους συνθέτες ανά τον κόσμο: μεταξύ αυτών ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, που συνέθεσε τον κύκλο Τραγούδια της προσμονής, αλλά και πολλοί ακόμα, όπως οι Ιταλοί Αλφρέντο Καζέλλα και Φράνκο Αλφάνο, ο Πολωνός Κάρολ Συμανόφσκι, ο Αμερικανός Τζων Ώλντεν Κάρπεντερ, ο Ρώσος Μιχαήλ Ιππολίτοφ-Ιβάνοφ και ο Γάλλος Αντρέ Καπλέ, που έγραψαν τραγούδια πάνω σε ποίηση του Ταγκόρ μεταφρασμένη στα αγγλικά, ιταλικά, ρωσικά και γερμανικά.

Ένα απάνθισμα από αυτό το εκλεκτικό σώμα έργων θα παρουσιάσει στην Εναλλακτική Σκηνή μια έμπειρη ομάδα από σημαντικούς εκπροσώπους της ρεσιταλικής μας σκηνής, αποτελούμενη από τη φλαουτίστρια Ναταλία Γεράκη, τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και τις μονωδούς Έλενα Μαραγκού και Λυδία Ζερβάνου.

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας