Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ
Εναλλακτική Σκηνή
Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ
Καλλιτεχνική Περίοδος 2022/23 - Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
Απρίλιος 2023
Δημιουργική Ομάδα

Επιμέλεια προγράμματος, διεύθυνση χορωδίας:

Άννα Λινάρδου

Ενορχηστρώσεις:

Βάσω Δημητρίου

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Πιάνο: Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Κοντραμπάσο, live looping: Μιχάλης Καλκάνης

Κρουστά: Αλέξης Νόνης

Εναλλακτική Σκηνή
Συναυλίες

Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της ΕΛΣ

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό, αποκλειστικά μέσω ticketservices.

Ώρα έναρξης 20.30 |   

 

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μία μοναδική συναυλία την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 20.30, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην πρώτη της εμφάνιση για φέτος, η Διαπολιτισμική Χορωδία θα παρουσιάσει ένα απολαυστικό πρόγραμμα που θα φέρει την παράδοση κοντά στον folk μινιμαλισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Με τραγούδια από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία, την Κάτω Ιταλία, την Κορσική, την Εσθονία, την Αγγλία και την Κεντρική Αμερική, αλλά και με έργα σύγχρονων συνθετών, τα μέλη της χορωδίας θα μας χαρίσουν ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικούς τόπους και εποχές αποκαλύπτοντας παράλληλα την αμεσότητα και τη δύναμη της φωνής και του τραγουδιού πέρα από τις παραδοσιακές φόρμες. Τη διεύθυνση της χορωδίας και την επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Άννα Λινάρδου, ενώ τις ενορχηστρώσεις η Βάσω Δημητρίου. Στο πιάνο η Δήμητρα Κοκκινούλου, στο κοντραμπάσο και το live looping ο Μιχάλης Καλκάνης και στα κρουστά ο Αλέξης Νόνης.

 

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Χορωδία:

Η Διαπολιτισμική Χορωδία ιδρύθηκε από τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ το 2017 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει μέλη από την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τανζανία, τη Νέα Γουινέα, την Ουκρανία, το Καμερούν, τη Συρία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ιράν, την Κένυα, το Κονγκό, το Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Σερβία, την Γεωργία και την Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε διάφορες πλατείες της Αθήνας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Διεθνή Χορωδία της Όπερας του Γκαίτεμποργκ υπό τον συντονισμό και σε έργα του συνθέτη Trevor Grahl. Το συνεχώς διευρυνόμενο ρεπερτόριο της Χορωδίας αποτελείται από τραγούδια των χωρών προέλευσης των μελών της και όχι μόνο, ενώ αυτήν τη σεζόν εξελίσσει περαιτέρω την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φωνής.