Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres
Εναλλακτική Σκηνή
Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres
9 Φεβρουαρίου 2020
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Μαρίνα Σάττι 

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (8 Δωδεκανησιακά Τραγούδια, Hellasz)
Ειρήνη Πατσέα

 

 

 

ΚΡΟΥΣΤΑ
Άγγελος Πολυχρόνου

ΤΥΜΠΑΝΑ, ΚΡΟΥΣΤΑ
Αποστόλης Μπουρνιάς 

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Σοφία Κωνσταντινίδου

Εναλλακτική Σκηνή
Όπερα

Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres

Ώρα έναρξης: 12.00

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της συναυλίας από τα Ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Μετά την περσινή σαρωτική του εμφάνιση,  το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres επιστρέφει δριμύτερο στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 12.00, υπό τη διεύθυνση της χαρισματικής Μαρίνας Σάττι. 

Οι Chóres θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, προσφέροντας ένα πολύχρωμο και μελωδικό ταξίδι χωρίς σύνορα.

 

Λίγα λόγια για τις Chórεs

Το 2016, η μουσικός Μαρίνα Σάττι διοργάνωσε μια σειρά καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με σκοπό την ανάδειξη του διεθνούς παραδοσιακού ρεπερτορίου. Οι ανωτέρω δραστηριότητες προσείλκυσαν το αυθόρμητο ενδιαφέρον πολλών νέων γυναικών, οι οποίες εξέφρασαν την επιθυμία τους να μάθουν περισσότερα για το πολυφωνικό τραγούδι. Το σύνολο αυτό διαχωρίστηκε από τις fonέs και ονομάστηκε chórεs. Σκοπός του συνόλου chórεs είναι η εκπαίδευση των μελών του στη μουσική, τον χορό και την υποκριτική και η ανάπτυξη καλλιτεχνών με ευρεία παιδεία και οξεία κοινωνική αντίληψη. Έχοντας ως κύριο μέσο επικοινωνίας τη μουσική, οι chórεs πειραματίζονται πάνω στη σύνδεση στοιχείων διαφορετικών πολιτισμών, καταργώντας γεωγραφικά και ηλικιακά σύνορα, και αξιοποιώντας όλα τα εκφραστικά μέσα για την παραγωγή μηνυμάτων. Πλέον, περισσότερες από 50 γυναίκες ηλικίας 13-45 ετών συμμετέχουν στις εβδομαδιαίες δραστηριότητες της ομάδας chórεs. Το συνδετικό στοιχείο μεταξύ των συμμετεχουσών είναι οι κοινές ανησυχίες τους γύρω από τις «εκφραστικές τέχνες» (performing arts), η ανοχή στη διαφορετικότητα, η αγάπη για τη μάθηση και η συμμετοχή σε μια κοινότητα αλληλοϋποστήριξης. Οι chórεs έχουν ήδη μετεξελιχθεί σε ένα φυτώριο καλλιτεχνών που δεν έχει πάψει να μεγαλώνει, με τη συμμετοχή νέων μελών και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου με αναγνωρισμένους διδάσκοντες από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς χώρους και έχουν ήδη συμμετάσχει σε συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

 

Οι chórεs είναι οι:
Ανδρεοπούλου Αλίκη, Γκιώζου Λιάνα, Γλενή Ματίνα, Δανιγγέλη Γιούλη, Δεδουσοπούλου Πάττυ, Eμμανουηλίδου Μαρίνα, Εμμανουηλίδου Σιμέλα, Ζαχαριάδη Γεωργία, Iακώβου Νάσια, Καμπανού Ειρήνη, Καρανδινάκη Γεωργία, Καραχρήστου Αναστασία, Κλεισιάρη Χρύσα, Κονταράτου Χαρά, Κοντοζανή Δέσποινα, Κουτσονικόλα Κατερίνα, Κράρουπ Άριελ, Λιώση Μαριλέτα, Μαρέδη Ολίνα, Μασάλη Ειρήνη, Μεγαλοκονόμου Αναστασία, Μεγαλοκονόμου Εβελίνα, Μπασιάρη Καμέλα, Παπαδάκη Δέσποινα, Παπαϊωάννου Νάνσυ, Πετράκη Κατερίνα, Πολίτη Δανάη, Σπέλα Δήμητρα, Στεργίου Δανάη, Τασλακίδου Δέσποινα
Τριανταφυλλίδου Θωμαΐς, Τσαμπά Μαριάννα, Τσώμου Ιωάννα, Φύτρου Θεώνη, Χαντά - Μάρτιν Δανάη

 

 

Η εκδήλωση «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΙΣ CHORES» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

footer

Χορηγοί Επικοινωνίας