Pharos Wind Ensemble Pharos Wind Ensemble
Εναλλακτική Σκηνή
Pharos Wind Ensemble
Φεβρουάριος 2019
Δημιουργική Ομάδα

ΦΛΑΟΥΤΟ
Θοδωρής Μαυρομμάτης

ΟΜΠΟΕ
Δημήτρης Σαφαρίδης

ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ
Γιάννης Καραγιάννιδης

ΦΑΓΚΟΤΟ
Δημήτρης Ντακοβάνο 

ΚΟΡΝΟ
Χρήστος Καλούδης

Συμμετέχει ο ηθοποιός Γεράσιμος Γεννατάς

Εναλλακτική Σκηνή
Όπερα

Pharos Wind Ensemble

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ

Ώρα έναρξης: 12.00 |   1 ώρα 

Το νεότευκτο κουιντέτο ξύλινων πνευστών Pharos Wind Ensemble στελεχώνεται από πέντε έμπειρους σολίστες και κορυφαίους μουσικούς της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Στο πρόγραμμα με μεταγραφές για το κλασικό αυτό σχήμα της μουσικής δωματίου, θα παρουσιαστούν αποσπάσματα ορισμένων από τα πιο αγαπημένα έργα της κλασικής μουσικής, όπως Ο Πέτρος και ο λύκος του Προκόφιεφ με αφηγητή τον ηθοποιό Γεράσιμο Γεννατά, η Κάρμεν του Μπιζέ και ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι. Παράλληλα, οι μουσικοί θα παρουσιάσουν στο κοινό τα μυστικά των οργάνων που αποτελούν το κλασικό κουιντέτο ξύλινων πνευστών: του φλάουτου, του κλαρινέτου, του όμποε, του κόρνου και του φαγκότου.

Το Pharos Wind Ensemble συμπεριλαμβάνει στο ρεπερτόριό του έργα πρωτότυπα ή και μεταγραφές από το κλασικό και οπερετικό ρεπερτόριο. Στόχος του ή εκπαίδευση και η διάδοση της κλασικής και έντεχνης μουσικής σε παιδιά, νέους και κοινωνικές ομάδες που έχουν δύσκολη πρόσβαση στους μεγάλους χώρους συναυλιών. 

 

Η εκδήλωση «PHAROS WIND ENSEMBLE» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

 

footer