Η πριγκήπισσα της Σάσσωνος
Ημέρες Μουσικού Θεάτρου / Εναλλακτική Σκηνή
Η πριγκήπισσα της Σάσσωνος
Φεστιβάλ - Σπύρος Σαμάρας
Ιούνιος 2019
Δημιουργική Ομάδα

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Βίκτωρ Αρδίττης

 

Σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20
Φοιτητικό, παιδικό: €10

Ημέρες Μουσικού Θεάτρου / Εναλλακτική Σκηνή
Φεστιβάλ

Η πριγκήπισσα της Σάσσωνος

Σπύρος Σαμάρας

Available Dates

  • 09, 12, 14 Ιουν 2019

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 |   

Οπερέτα σε τρεις πράξεις

Η πριγκήπισσα της Σάσσωνος (1915) του Σπύρου Σαμάρα είναι η δεύτερη από τις τρεις οπερέτες του συνθέτη. Είναι ένα έργο το οποίο αποτυπώνει τις εντάσεις μιας ταραγμένης εποχής, κατά την οποία συντελέστηκε η εδαφική εξάπλωση της Ελλάδας. Υπό την έμπειρη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βίκτωρα Αρδίττη, το έργο βρίσκει ξανά το δρόμο της σκηνής μετά από δεκαετίες, σε μια παράσταση που αναμετράται με την πολιτική, αλλά και την ψυχαγωγική διάσταση του σπουδαίου αυτού έργου. 

 

Στο πλαίσιο του τρίτου κύκλου Ημέρες Μουσικού Θεάτρου 2019: Θησαυροί του ελληνικού ελαφρού μουσικού θεάτρου της Εναλλακτικής Σκηνή της ΕΛΣ. 

 

Η παράσταση «Η ΠΡΙΓΚHΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΑΣΣΩΝΟΣ» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

footer