Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου
Εναλλακτική Σκηνή
Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου
Μάρτιος 2019
Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: 10  €
Φοιτητικό, παιδικό: 5  €

Εναλλακτική Σκηνή
Φεστιβάλ

Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Βιολοντσέλου του Διεθνούς Φεστιβάλ Πηλίου

Available Dates

  • 12, 13, 14 Μαρ 2019

Ώρα έναρξης: 20.30 | 

 

pf black

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου - International PelionFestival (I.Pe.F.) γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια διοργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων κλασικής μουσικής, στις οποίες ανήκει και το μοναδικό στην Ελλάδα Διεθνές Φεστιβάλ Βιολοντσέλου. Το τριήμερο αφιέρωμα της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ περιλαμβάνει τρεις συναυλίες, στις οποίες θα συμμετάσχουν καθηγητές και μαθητές από όλη την Ελλάδα και τη Γερμανία με το σεξτέτο βιολοντσέλων, με σύνολα μουσικής δωματίου για έγχορδα, φωνή και πιάνο και με το I.Pe.F. Violoncello Ensemble, καθώς και σεμινάρια και masterclasses στο βιολοντσέλο με καθηγητές από τη Γερμανία.

 

Το International PelionFestival – Φεστιβάλ και Ακαδημία Κλασικής Μουσικής διοργανώνεται από το 2000 από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Πολυρρυθμία κυρίως στη Ζαγορά, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του ανατολικού Πηλίου, μια περιοχή γνωστή για την πλούσια ιστορία και την πολύπλευρη παράδοση, τα πυκνά δάση και τα άφθονα νερά, με θέα στο Αιγαίο. Τα προγράμματά του περιλαμβάνουν σεμινάρια και masterclass, συναυλίες των καθηγητών της Ακαδημίας, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παιδιών από την περιοχή, διαλέξεις.

Από το 2014, στο ευρύτερο πλαίσιο του φεστιβάλ, διοργανώνεται το International Violoncello Festival. Εκτός από τα μαθήματα με φημισμένους καθηγητές και τη συμμετοχή σε συναυλίες με κεντρικό άξονα το βιολοντσέλο, όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, συμμετέχουν στις πρόβες και συναυλίες του PelionFestival Violoncello Ensemble υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Ούλριχ Φος. Επιπλέον, το PelionFestival Violoncello Quartet, που δημιουργήθηκε από τους καθηγητές του φεστιβάλ, εμφανίζεται και πέρα από τα χρονικά και τοπικά όρια του φεστιβάλ.

Ιδρύτρια και καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ είναι η πιανίστα Ζωή Σαμσαρέλου, ενώ από το 2015 έχει αναλάβει ως συνδιευθυντής ο βιολοντσελίστας Δημήτρης Καραγιαννακίδης.

Σύνοψη

Φωτογραφίες