Μεσόγειος έρημος
online
Μεσόγειος έρημος
12 - 26 Απριλίου 2021

online

4o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ

Μεσόγειος έρημος

Available Dates

  • 12, 19, 23, 26 Απρ 2021

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

4ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Μεσόγειος έρημος

12-26 Απριλίου 2021 | nationalopera.gr/GNOTV

 

Τέσσερα ιδιαίτερα ρεσιτάλ φέρνει στην οθόνη μας μέσω της GNO TV το 4ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο Μεσόγειος έρημος, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Γιώργου Κουμεντάκη. Οι δωρεάν προβολές των βίντεο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην GNO TV από τις 12 έως τις 26 Απριλίου 2021 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό για 30 μέρες μετά την πρεμιέρα τους. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)[www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς, οι πιανίστες Στέφανος Θωμόπουλος, Λορέντα Ράμου, Σοφία Ταμβακοπούλου, η εικαστικός Λήδα Παπακωνσταντίνου και το Galan Trio παρουσιάζουν έργα των Λαμπελέτ, Ξύνδα, Σαμάρα, Καμηλιέρη, Σπάθη, Καλομοίρη, Κωνσταντινίδη, Ξενάκη, Θεοδωράκη, Κουμεντάκη σε τέσσερα βιντεοσκοπημένα ρεσιτάλ. Το 4ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ θα προβληθεί εξ ολοκλήρου μέσω της GNO TV και, όπως και στα τρία προηγούμενα φεστιβάλ, οι προβολές θα είναι δωρεάν, ενώ τα βίντεο θα παραμείνουν στην πλατφόρμα για ένα μήνα μετά την πρεμιέρα τους.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης σημειώνει: «Για το 4ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ προσκαλέσαμε σημαντικούς καλλιτέχνες της μουσικής και των εικαστικών για να μας παρουσιάσουν τη δική τους ανάγνωση πάνω σε διάσημα και λιγότερο γνωστά έργα Ελλήνων συνθετών. Η αόρατη γραμμή που συνδέει όλα τα έργα που θα δούμε και θα ακούσουμε είναι η αίσθηση της θάλασσας και, για τον λόγο αυτό, το φεστιβάλ πήρε το όνομα Μεσόγειος έρημος. Σας καλούμε να τα απολαύσετε με τη σκέψη να ταξιδεύει, όπως το ανεπαίσθητο θαλασσινό αεράκι».

 

4ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Μεσόγειος έρημος

 

 

 

Μέγας Δωρητής ΕΛΣ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ