Communio Communio
Εναλλακτική Σκηνή
Communio
Καλλιτεχνική Περίοδος 2016/17 - Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής
Μάρτιος 2017
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΙΔΕΑ
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
Κατερίνα Ευαγγελάτου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Εύα Μανιδάκη

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Ελευθερία Ντεκώ

Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ LATINITAS NOSTRA
Ευγένιος Βούλγαρης (γιαϊλί ταμπούρ),
Ιάσων Ιωάννου (βιολοντσέλο),
Θοδωρής Κίτσος (θεόρβη),
Ηλίας Λιβιεράτος (βιόλα),
Σίμος Παπάνας (βιολί),
Δημήτρης Τίγκας (βιολόνε),
Μάρκελλος Χρυσικόπουλος (τσέμπαλο)

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ
Μαρία Παλάσκα (υψίφωνος),
Γεώργιος Σταύρου (ιεροψάλτης),
Μαριάννα Πολυχρονίδη (ηθοποιός),
Νικόλας Παπαγιάννης (ηθοποιός)

Εναλλακτική Σκηνή
Φεστιβάλ

Communio

Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017
23, 24 Μαρτίου 2017

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 | clock

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής ΣκηνήςΙΣΝ LOGOΗ καταξιωμένη σκηνοθέτρια Κατερίνα Ευαγγελάτου και το μπαρόκ σύνολο Latinitas Nostra, γνωστό και απο τα τολμηρά μουσικά παντρέματα που προτείνει τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζουν, εν είδει συμποσίου, μια νέα ανάγνωση του Άσματος Ασμάτων - στη μεθόριο Ανατολής και Δύσης. Ένα  μουσικοθεατρικό δρώμενο, με αφετηρία ένα από τα ομορφότερα και ερωτικότερα θρησκευτικά κείμενα που γράφτηκαν ποτέ.

Ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος σημειώνει για το Communio: "Στο πρότυπο μιας Αγάπης, δηλαδή ενός κοινού γεύματος σε μια πρωτοχριστιανική κοινότητα, αναζητήσαμε την αλήθεια των προθέσεών μας, καθήμενοι και πάλι γύρω από ένα τραπέζι, ίσως πιο επίσημο αυτήν τη φορά, αλλά όχι λιγότερο εορταστικό. Λίγο πριν η ιδιοτέλεια για την οποία μιλάει ο Απόστολος Παύλος στην Α’ προς Κορινθίους Επιστολή ξαναπάρει το πάνω χέρι και το γλεντοκόπημα αποβάλει τη Θεία Ευχαριστία, όσο ακόμη υπάρχει η συνείδηση ενός δεσμού, μες σε αυτό τον κόσμο αλλά αναγκαστικά όχι αυτού του κόσμου, ψάχνουμε τον εαυτό μας εκεί που παιδιόθεν μάς είναι πλέον οικείο: στο μαζί, όπου Εγώ και Εμείς, Σάρκα και Ψυχή, Ανατολή και Δύση, δεν είναι εμπορικές εταιρίες με αντικρουόμενα συμφέροντα, αλλά τυχαία δίπτυχα της ίδιας ανθρώπινης ανάγκης". 

Θερμές ευχαριστίες στον Μιχάλη Γκανά και τις εκδόσεις Μελάνι για την παραχώρηση της απόδοσης του Άσματος Ασμάτων.

Τιμές εισιτηρίων δοκιμαστικής περιόδου: € 12, 15 / Φοιτητικό, παιδικό: € 8 

*Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής, με θέμα τα «Ανθρώπινα και Θεία Πάθη» (23 Μαρτίου - 9 Απριλίου 2017 - Επιμέλεια προγράμματος: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος - Γιώργος Κουμεντάκης).

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ εντάσσει στον προγραμματισμό της έναν κύκλο εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη σημαντικότερη ίσως θεματολογία της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας, τη λατρεία. Στον κύκλο αυτό θα συνυπάρχουν δείγματα λατρευτικής μουσικής από διαφορετικές παραδόσεις, ιστορικές περιόδους και δόγματα. Οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα, ενώ ο πρώτος κύκλος είναι αφιερωμένος στα «Ανθρώπινα και Θεία Πάθη». Οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής απαρτίζονται από συναυλίες και εκδηλώσεις με κοινό θεματικό άξονα, αλλά πολύ ευρείες αισθητικές και εννοιολογικές στοχεύσεις. Κατά τη διάρκειά τους, συναυλίες, παραστάσεις μουσικού θεάτρου, performances και διαλέξεις συνυπάρχουν, με στόχο να αναδείξουν την πολυδιάστατη συμβολή της λατρευτικής μουσικής στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του δυτικού πολιτισμού.

Video

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας