Ερωτόκριτος Ερωτόκριτος
Εναλλακτική Σκηνή
Ερωτόκριτος
Καλλιτεχνική Περίοδος 2016/17 - Δημήτρης Μαραμής
Μάιος 2017
Δημιουργική Ομάδα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ - ΛΙΜΠΕΡΤΟ
Δημήτρης Μαραμής

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΚΗΝΙΚΟ
Κωνσταντίνος Ρήγος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ
Μαίρη Τσαγκάρη

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Γιώργος Σεγρεδάκης

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Χρήστος Τζιόγκας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ
Μάτα Κατσούλη

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Ερμηνεύουν

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ
Θοδωρής Βουτσικάκης

ΑΡΕΤΟΥΣΑ
Μαρίνα Σάττι

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ
Γκωτιέ Βελισσάρης

ΝΕΝΑ
Ιωάννα Φόρτη

ΡΗΓΑΣ
Κωστής Μαυρογένης

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Βασίλης Δημακόπουλος
Νίκος Ζιάζιαρης
Νικόλαος Κατσιγιάννης
Γιάννης Κοντέλλης
Βασίλης Κούρτης
Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος
Σταμάτης Πακάκης
Σπύρος Σώκος

Συμμετέχει εννιαμελές ενόργανο σύνολο

Εναλλακτική Σκηνή
Μιούζικαλ

Ερωτόκριτος

Δημήτρης Μαραμής

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 5 ΜΑΙΟΥ 2017
5, 6, 7, 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21 Μαΐου 2017
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 | clock

Τιμές εισιτηρίων δοκιμαστικής περιόδου: 15€, 20€ / Φοιτητικό, Παιδικό: 12€

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής ΣκηνήςΙΣΝ LOGOΗ Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ αντιλαμβάνεται το μουσικό θέατρο χωρίς αισθητικές προκαταλήψεις. Μακράν του να είναι αποκλειστικά προσανατολισμένη στη σύγχρονη μουσική που απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό, προσεγγίζει την έννοια της σύγχρονης δημιουργίας χωρίς προϋποθέσεις. Έτσι, τα είδη του ελαφρού μουσικού θεάτρου, το οποίο έχει τεράστια ιστορία στον ελληνικό χώρο, έχουν ισότιμη παρουσία στον προγραμματισμό της.
Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, γνωστού συνθέτη του έντεχνου κυρίως τραγουδιού, είναι η πρώτη παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο χώρο του μιούζικαλ. Υπερβαίνοντας τα στερεότυπα του είδους, ο Ερωτόκριτος φέρνει το λεξιλόγιο του μιούζικαλ, με τις αναφορές του συνθέτη στη τζαζ και τα μπλουζ, κοντά στην κρητική μουσική παράδοση, από την οποία αντλεί μεγάλο μέρος του υλικού του. Το μιούζικαλ, το λιμπρέτο του οποίου υπογράφει ο συνθέτης, βασίζεται στην ποιητική έμμετρη μυθιστορία του Βιτσέντζου Κορνάρου και κρατάει την πρωτότυπη διάλεκτο και τη δομή του αναγεννησιακού έργου. Ωστόσο, παρόλη τη χρήση του ιδιαίτερου δεκαπεντασύλλαβου του Κορνάρου, που παραπέμπει στο πρωτότυπο ιστορικό πλαίσιο, ο Ερωτόκριτος του Μαραμή δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κι εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στην αρρώστια του πόθου και στις περιπέτειες των δύο νέων, μέχρι να φτάσουν στο αίσιο τέλος του γάμου τους.
Τη σκηνοθεσία και χορογραφία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, δημιουργός ευρέως φάσματος και γνώστης του είδους, ο οποίος σημειώνει ότι «πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή του έργου, που τίθεται εκτός του συγκεκριμένου χρόνου και χώρου της δράσης, τοποθετούμενη σε ένα περιβάλλον μινιμαλιστικό όπου η έμφαση δίνεται στην ερμηνεία και στην κίνηση των ηρώων».
Πρωταγωνιστούν οι νέοι τραγουδιστές που διαπρέπουν στο χώρο της έντεχνης μουσικής, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μαρίνα Σάττι και Γκωτιέ Βελισσάρης, αλλά και οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. Συμμετέχει ενόργανο σύνολο και φωνητικό σύνολο.

Video

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας