Η Μαντάμα Μπαττερφλάι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου Η Μαντάμα Μπαττερφλάι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Η Μαντάμα Μπαττερφλάι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Ιούλιος 2013
Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Καλλιτεχνικές Δράσεις

Η Μαντάμα Μπαττερφλάι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
18 Ιουλίου 2013

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ 45 (στο ύψος του Μεροπείου Ιδρύματος)
Ώρα έναρξης: 20.00  clock
Με ελεύθερη είσοδο

Μια μουσική έκπληξη περιμένει τους κατοίκους της πόλης μας την Πέμπτη 18 Ιουλίου στις 20.00, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πρόβα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της όπερας του Πουτσίνι Μαντάμα Μπαττερφλάι, η οποία θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 & 31 Ιουλίου, ο Μαέστρος Μύρων Μιχαηλίδης, οι Mουσικοί της Ορχήστρας και Μονωδοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση θα αφήσουν για λίγο τις κλειστές αίθουσες των προβών και θα βγουν στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου - μια ανάσα από το Ηρώδειο- για μια ανοιχτή πρόβα έκπληξη στο πιο όμορφο σημείο της Αθήνας, μέσα στο ρυθμό και τους ήχους της πόλης.

Μια δράση που εντάσσεται στην εξωστρεφή πολιτική της ΕΛΣ, με στόχο να φέρει τους κατοίκους, τους περαστικούς αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας σε επαφή με την πολυσύνθετη διαδικασία δημιουργίας μιας μεγάλης παραγωγής όπερας.

Η πρόβα θα διαρκέσει μια ώρα και οι θεατές που θα βρεθούν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τη μελωδική μουσική του Πουτσίνι, να ακούσουν τις οδηγίες και τις υποδείξεις του μαέστρου προς τους μουσικούς και τους μονωδούς, αλλά και να ζήσουν τη μαγική ατμόσφαιρα της προετοιμασίας μιας μεγάλης ορχήστρας σε ένα εμβληματικό έργο του οπερατικού ρεπερτορίου.

Video