Κοππέλια
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
Κοππέλια

Μπαλέτο - Έντουαρντ Κλουγκ / Λεό Ντελίμπ, Μίλκο Λάζαρ

Μάιος 2024
Δημιουργική Ομάδα

Ιδέα, λιμπρέτο, χορογραφία, δραματουργία: Έντουαρντ Κλουγκ

Μουσική διεύθυνση: Κωνσταντίνος Τερζάκης
Σκηνικά: Μάρκο Γιάπελ, Νίκα Ζούπαντς
Κοστούμια: Λέο Κούλας
Φωτισμοί: Τομάς Πριμζλ

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Κοππέλια
Έλενα Κέκκου / Δέσποινα Χρυσοστόμου

Κοππέλιους
Ντανίλο Ζέκα / Βαγγέλης Μπίκος

Σβανίλντα
Ελευθερία Στάμου / Αριάδνη Φιλιππάκη

Φραντς 
Στέφανο Πιετραγκάλλα / Γιώργος Χατζόπουλος

Βοηθός του Κοππέλιους
Μάνες Αλμπέρντι / Κάιτο Τακαχάσι

Φίλοι
Αρετή Νότη, Αλίσια Τάουνσεντ / Μαρίτα Νικολίτσα, Αριάδνη Φιλιππάκη
Ματτέο Μπήκμαν, Ντανιέλε Πεκοράρι / Γιάννης Γκάντσιος, Γιώργος Χατζόπουλος

Κορίτσια
Άννα Φράγκου, Ναταλία Καλογεροπούλου, Μάγδα Κούκου-Φέρρα, Μάρτα Ριβέρο ντε Μιράντα, Μαρίτα Νικολίτσα, Αρετή Νότη, Ελένη Μυρσίνη Πετρούτσου / Αριάδνη Φιλιππάκη, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Αλίσια Τάουνσεντ, Ελένη Φώτου

Αγόρια
Μάνες Αλμπέρντι / Γιώργος Χατζόπουλος, Ματτέο Μπήκμαν, Εσμεράλντο Μπίτρο / Θανάσης Σολωμός, Γιάννης Γκάντσιος, Έλτον Ντιμρότσι, Σεμπάστιαν Καπς / Χρήστος Τζοβάρας, Γιάννης Μητράκης, Ντανιέλε Πεκοράρι, Κάιτο Τακαχάσι, Παντελής Χαρατσίδης

 

Με την Ορχήστρα  της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

 

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20, €30, €35, €42, €50, €55, €70
Φοιτητικό, παιδικό: €12
Περιορισμένης ορατότητας: €10

 

 

 

 

 

 

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Μπαλέτο

Κοππέλια

Έντουαρντ Κλουγκ / Λεό Ντελίμπ, Μίλκο Λάζαρ

Available Dates

  • 12, 15, 17, 18, 19 Μαΐου 2024

Μπαλέτο • Νέα παραγωγή

Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

Ώρα έναρξης: 19.30 (Κυριακή: 18.30) | clock

YPPO_RGB-GR.jpg

 

Μέγας δωρητής ΕΛΣ

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός παράστασης

PRODEA logo 1

 

Μια νέα παραγωγή του μπαλέτου Κοππέλια θα παρουσιάσει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στη χορογραφία του διακεκριμένου Σλοβένου χορογράφου Έντουαρντ Κλουγκ, ενός από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους καλλιτέχνες που έχουν συνδεθεί με την τέχνη του χορού.

Η Σβανίλντα και ο Φραντς ετοιμάζονται να παντρευτούν, όμως εκείνη αρχίζει να αμφιβάλλει για την αγάπη του, όταν ο Φραντς ανταποκρίνεται στις προτάσεις της μυστηριώδους Κοππέλιας. Τυχαία, η Σβανίλντα ανακαλύπτει ότι η εκπληκτικά όμορφη Κοππέλια είναι απλώς μια μηχανική κούκλα και τότε καταστρώνει ένα σχέδιο για να ξανακερδίσει την καρδιά του αρραβωνιαστικού της. Το κλασικό μπαλέτο του Ντελίμπ βασίζεται στο διήγημα του Ε.Τ.Α. Χόφμαν «Ο Ζάντμαν», όμως εδώ το σχεδόν τρομακτικό στοιχείο μιας ζωντανής κούκλας τοποθετείται στο φόντο ενός ιδανικού κόσμου.

Ο Έντουαρντ Κλουγκ καταφέρνει να συνδυάσει τις δύο όψεις της ιστορίας μέσα από τον κινησιολογικό κώδικα του σύγχρονου χορού, συμπληρώνοντας τη ζωηρή πρωτότυπη μουσική του Λεό Ντελίμπ με νέες συνθέσεις του Μίλκο Λάζαρ. Το σκηνικό που δημιούργησε η σκηνογράφος Νίκα Ζούπαντς δημιουργεί μια σαγηνευτική ατμόσφαιρα στη σκηνή, περιβάλλοντας την Κοππέλια. Ο Κλουγκ δημιουργεί έναν μυστηριώδη, παράξενο κόσμο, μέσα από τη μαγεία της ομορφιάς.

Ο χορογράφος αναφέρει: «Η Κοππέλια είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο φημισμένα κλασικά μπαλέτα. Η χορογραφία μου είναι μια χαλαρή προσαρμογή του διηγήματος του Χόφμαν, η οποία διατηρεί ορισμένα από τα στοιχεία της πλοκής του. Από την αρχή ήξερα ότι έπρεπε να κάνω πιο ελκυστική την πλοκή του έργου, για να προκαλέσω το σημερινό κοινό. Για να το πετύχω αυτό άρχισα να εργάζομαι πάνω σε ένα νέο λιμπρέτο. Παράλληλα, ζήτησα από τον συνθέτη Μίλκο Λάζαρ να γράψει συμπληρωματική μουσική, που θα έδινε έμφαση στην ατμόσφαιρα του σκοτεινού ρομαντισμού του έργου του Χόφμαν, σε αντίθεση με τον γοητευτικό ρομαντισμό του Ντελίμπ, διατηρώντας, πάντα, τη γοητεία του αρχικού μπαλέτου».

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας