Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2023

Οι Oros Ensemble ταξιδεύουν στην Πάρο και στη Νάξο

 

 

Oros Ensemble
Έκλειψη
 

Πάρος: «Φεστιβάλ στο Πάρκο 2023»
Θέατρο «Αρχίλοχος» 
31 Ιουλίου 2023 
Ώρα έναρξης: 21.00

Φεστιβάλ Νάξου 2023
Πύργος Μπαζαίου
1 Αυγούστου 2023
Ώρα έναρξης: 21.30 

 

Έργα των Γιώργου Κουμεντάκη, Φρανσουά Κουπρέν, Αποστόλη Κουτσογιάννη

 

Σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Οι Oros Ensemble ταξιδεύουν στην Πάρο και στη Νάξο για να παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο Έκλειψη. Στις 31 Ιουλίου το μουσικό σύνολο θα εμφανιστεί στο Θέατρο «Αρχίλοχος» στην Πάρο, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ στο Πάρκο 2023», και την 1η Αυγούστου στον Πύργο Μπαζαίου στη Νάξο, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Νάξου 2023». Το πρόγραμμα της συναυλίας καλύπτει ένα μεγάλο ιστορικό και γεωγραφικό εύρος και περιλαμβάνει έργα των Γιώργου Κουμεντάκη, Φρανσουά Κουπρέν και  Αποστόλη Κουτσογιάννη.

Μουσική από το μπαρόκ και την αναγέννηση έρχεται σε διάλογο με τη σύγχρονη δημιουργία, με βασικό νήμα των έργων την αιώνια «έκλειψη» παρελθόντος και παρόντος. Με κυρίαρχο φυσικό περιβάλλον τη θάλασσα του Αιγαίου, το πέρασμα του χρόνου αποκτά μια συμβολική διάσταση, ανάλογη με το αέναο ταξίδι του ήχου στους αιώνες. Έτσι, η μουσική επιστρέφει στην αρχέγονη της διάσταση, θεραπεύοντας μας, μέσα από την φανέρωση των όσων ήδη άρρητα περιέχουμε.

 

Oros Ensemble:
Αποστόλης Κουτσογιάννης
(φλάουτο με ράμφος), Βασίλης Ζιγκερίδης (κανονάκι), Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (ακορντεόν), Δημήτρης Καραγιαννακίδης (τσέλο), Ειρήνη Κρικώνη (βιολί), Αντώνης Τσαχτάνης (κλαρινέτο)