Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023

Συναυλία με τη Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Ώρα έναρξης: 20.30

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ

Μαέστρος χορωδίας: Άννα Λινάρδου 

 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω ticketservices

 

Η Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανεβαίνει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για μια μοναδική συναυλία την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023 στις 20.30, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Στην πρώτη της εμφάνιση για φέτος, η Διαπολιτισμική Χορωδία θα παρουσιάσει ένα απολαυστικό πρόγραμμα που θα φέρει την παράδοση κοντά στον φολκ μινιμαλισμό και τον αυτοσχεδιασμό. Με τραγούδια από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Συρία, την Αρμενία, την Κάτω Ιταλία, την Κορσική, την Εσθονία, την Αγγλία και την Κεντρική Αμερική, αλλά και με έργα σύγχρονων συνθετών, τα μέλη της χορωδίας θα μας χαρίσουν ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικούς τόπους και εποχές αποκαλύπτοντας παράλληλα την αμεσότητα και τη δύναμη της φωνής και του τραγουδιού πέρα από τις παραδοσιακές φόρμες. Τη διεύθυνση της χορωδίας και την επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει η Άννα Λινάρδου, ενώ τις ενορχηστρώσεις η Βάσω Δημητρίου. Στο πιάνο η Δήμητρα Κοκκινοπούλου, στο κοντραμπάσο και το live looping ο Μιχάλης Καλκάνης και στα κρουστά ο Αλέξης Νόνης.

 

Λίγα λόγια για τη Διαπολιτισμική Χορωδία

Η Διαπολιτισμική Χορωδία ιδρύθηκε από τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2017 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει μέλη από την Πολωνία, τη Σλοβακία, την Τανζανία, τη Νέα Γουινέα, την Ουκρανία, το Καμερούν, τη Συρία, την Κύπρο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ιράν, την Κένυα, το Κονγκό, το Ιράκ, την Αίγυπτο, τη Σερβία, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, σε διάφορες πλατείες της Αθήνας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και στο Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Επίσης, έχει συνεργαστεί με τη Διεθνή Χορωδία της Όπερας του Γκαίτεμποργκ υπό τον συντονισμό και σε έργα του συνθέτη Τρέβορ Γκραλ. Το συνεχώς διευρυνόμενο ρεπερτόριο της Χορωδίας αποτελείται από τραγούδια των χωρών προέλευσης των μελών της και όχι μόνο, ενώ αυτήν τη σεζόν εξελίσσει περαιτέρω την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της ανθρώπινης φωνής.

 

Η διανομή των δελτίων εισόδου θα ξεκινήσει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στις 12.00, μέσω ticketservices.gr

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

ISN