Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022

Πρόσκληση σε ακρόαση για τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα Junior των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκαινιάζουν τη λειτουργία του εκπαιδευτικού εργαστηρίου «Διαπολιτισμική Ορχήστρα Junior» και προσκαλούν σε ακρόαση νέους μουσικούς 16 έως 25 ετών, έμπειρους και ερασιτέχνες, από διαφορετικές εθνικότητες και μουσικά είδη, με στόχο τη δημιουργία μιας μεικτής ομάδας νέων από διαφορετικές κοινότητες της πόλης. Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα Junior δημιουργείται ως συνέχεια της ήδη υπάρχουσας Διαπολιτισμικής Ορχήστρας των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων και σκοπεύει να λειτουργήσει σε ένα ανάλογο πλαίσιο εκπαιδευτικής διαδικασίας και μουσικής δημιουργίας για μικρότερες ηλικίες. Μπορείτε να ακούσετε τη Διαπολιτισμική Ορχήστρα εδώ.

Στόχος της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας Junior είναι να αγκαλιάσει ανθρώπους και μουσικές παραδόσεις από όλον τον κόσμο, φέρνοντας σε συνομιλία διαφορετικές γλώσσες, μελωδίες και ρυθμούς. Με εργαλείο τη μουσική, μια οικουμενική πρακτική που ενώνει, συνδιαλέγεται και εμπνέει, θα επιχειρήσει να αφομοιώσει ποικιλία ακουσμάτων και να αναδείξει την πανανθρώπινη ισχύ της μουσικής έκφρασης.

* Η Διαπολιτισμική Ορχήστρα Junior δεν έχει προσανατολισμό κλασικού ρεπερτορίου και δεν συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμά της κλασικά μουσικά έργα. Σκοπός είναι η γνωριμία με μουσικές παραδόσεις από διαφορετικές χώρες, ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός και η μουσική συνδημιουργία μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες ανταλλαγής και συμμετοχικότητας.

Υπεύθυνος ορχήστρας: Χάρης Λαμπράκης

Διαδικασία συμμετοχής: Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στην ακρόαση «Διαπολιτισμική Ορχήστρα Junior» γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

Ημερομηνία, ώρα και τόπος ακρόασης: Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2022, 16.00-21.00, στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα.

Λήξη προθεσμίας υποβολής συμμετοχής: 31 Οκτωβρίου 2022

Ανακοίνωση προγράμματος ακρόασης: Το πρόγραμμα της ακρόασης θα ανακοινωθεί στις 10 Νοεμβρίου 2022 μέσω email και θα σταλεί στους προσωπικούς λογαριασμούς των συμμετεχόντων.

Σχετικά με τη διαδικασία:

  • Το ρεπερτόριο της ακρόασης είναι ελεύθερο (από διαφορετικές μουσικές παραδόσεις, αυτοσχεδιασμός κλπ.) και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα απόσπασμα ή ολόκληρο μουσικό κομμάτι διάρκειας όχι μεγαλύτερης των 3 λεπτών, το οποίο θα είναι για σόλο όργανο (χωρίς συνοδεία).
  • Για την ακρόαση οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να φέρουν μαζί τους το μουσικό τους όργανο. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό, παρακαλούνται να ενημερώσουν τις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις.
  • Προκειμένου να διασφαλιστεί ο διαπολιτισμικός χαρακτήρας της ορχήστρας, παράλληλα με τις μουσικές δεξιότητες των υποψηφίων, θα ληφθεί υπόψη το μουσικό είδος ειδίκευσης, το μουσικό όργανο και η εθνικότητα των υποψηφίων.

Για πληροφορίες σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής και τη φόρμα εγγραφής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και το 2130885755 (Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-17.00).

Ημέρα, ώρα και τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: κάθε Τρίτη 18.00-20.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα (έναρξη Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023 και λήξη 20 Ιουνίου 2023)

Όροι και προϋποθέσεις

Η συμμετοχή στο εργαστήριο Διαπολιτισμική Ορχήστρα Junior είναι δωρεάν.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο προϋποθέτει την παρουσία των συμμετεχόντων καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά σε κάθε αιτούντα/ούσα μέσω e-mail.

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

isn logo