Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2022

Το 2ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος έρχεται σε Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο και Άλιμο από 11 έως 19 Ιουνίου 2022

 

Συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
και του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής
logo sindesmos notias attikis

2ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος

11, 17, 18, 19 Ιουνίου 2022

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Για τα «Μουσικά Παραμύθια» θα διατίθενται δωρεάν δελτία εισόδου
από την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services. 

Πληροφορίες: lirikosnotos.gr

 

Μια πρωτότυπη λαϊκή οπερέτα, συναρπαστικά μουσικά παραμύθια για μικρούς και μεγάλους, συναυλίες για όλα τα γούστα και ένα πολιτιστικό λεωφορείο γεμάτο μουσικές εκπλήξεις φέρνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, μια συνδιοργάνωση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής – Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμος. Στις 11, 17, 18 και 19 Ιουνίου 2022, η καρδιά του φετινού Φεστιβάλ θα χτυπήσει στους τρεις δήμους της νότιας πλευράς της πόλης, εκεί όπου θα στηθεί μια πολύχρωμη γιορτή για κάθε ηλικία, προσφέροντας στους δημότες τους μια σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο. 

Η έναρξη του Φεστιβάλ, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Ξανθούλη, θα γίνει με την εξαιρετικά αιχμηρή και άκρως επίκαιρη κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα, συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η επιτυχημένη παράσταση, σε μετάφραση, λιμπρέτο και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022, στις 19.30.

Το πλούσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει τις συναυλίες Orient Express του δεξιοτέχνη σολίστα Κυριάκου Γκουβέντα μαζί με τους Βιολιστές της Στέγης του Κόσμου (17/6), του συνόλου χάλκινων πνευστών Melos Brass (18/6) και το Γκαλά όπερας (19/6) με ερμηνευτές τους Μαρία Ηλιάνα Κατσούρα και Νικόλα Καραγκιαούρη. Τρεις νέες αναθέσεις έργων περιλαμβάνουν τα «Μουσικά Παραμύθια», που θα παρουσιαστούν στις 17, 18 και 19/6: Ο μαγικός μύλος του Στάθη Γυφτάκη, Πού πάνε τα παιχνίδια; του Κωστή Κριτσωτάκη και Οι φασουλήδες με το ρόπαλο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Τέλος, η ομάδα μουσικού θεάτρου Oper(O) επιβιβάζεται στο Πολιτιστικό Λεωφορείο για μια ξεχωριστή παράσταση βασισμένη στο μιούζικαλ (17-19/6). 

 

Το Φεστιβάλ Λυρικός Νότος συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

footer

 

 

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Λυρικός Νότος έχει ως εξής:

Αριστοφάνη
Εκκλησιάζουσες – Η λαϊκή οπερέτα
Μετάφραση, λιμπρέτο, μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 19.30
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 

  • Κυριάκος Γκουβέντας & Βιολιστές της Στέγης του Κόσμου: Orient Express
    17 Ιουνίου 2022
    • Ώρα έναρξης: 21:30
    Καλλιθέα – Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας 
  • Σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass
    18 Ιουνίου 2022
    • Ώρα έναρξης: 21.30
    Παλαιό Φάληρο – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας  
  • Γκαλά όπερας
    Ερμηνεύουν: Μαρία Ηλιάνα Κατσούρα, Νικόλας Καραγκιαούρης
    19 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 21:30
    Άλιμος – Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη» (Ελ. Βενιζέλου 14) 

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 

  • Ο μαγικός μύλος του Στάθη Γυφτάκη, σε κείμενο Λίλλυς Τριαντάρη και σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ 
    17, 18, 19 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 18.00
    Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου) 
  • Πού πάνε τα παιχνίδια; του Κωστή Κριτσωτάκη, σε λιμπρέτο Μαριβίτας Γραμματικάκη, βασισμένο στο βιβλίο Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών του Χρήστου Μπουλώτη και σκηνοθεσία Άρτεμης Γρύμπλα
    17, 18, 19 Ιουνίου 2022
    • Ώρα έναρξης: 20.00
    Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών (Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο)
  • Οι φασουλήδες με το ρόπαλο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Εσπίριτου και αυτοσχεδιαστικές παρεμβάσεις Σάββα Ρακιντζάκη
    17, 18, 19 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 18.00 
    Παλαιό Φάληρο – Πολυχώρος Πολιτισμού Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Ομάδα μουσικού θεάτρου Oper(O) 
Band on the Run
17/6 • Παραλία – Πάρκο Φλοίσβου • Ώρα έναρξης: 21.00 
18/6 • Καλλιθέα – Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας • Ώρα έναρξης: 21.00 
19/6 • Παραλία – Πάρκο Φλοίσβου • Ώρα έναρξης: 21.00

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ 

Κυριάκος Γκουβέντας & Βιολιστές της Στέγης του Κόσμου
Orient Express
17 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 21:30 
Καλλιθέα – Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας 

Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί 
Γιάννης Τσέρτος, πιάνο
Εύη Μάζη, τραγούδι
Γιάννης Πλαγιανάκος, κοντραμπάσο
Δήμος Βουγιούκας, ακορντεόν
Βιολιστές της Στέγης του Κόσμου: Νίκος Μήλας, Βαγγέλης Βοττέας, Κώστας Κοκκαλιάρης, Δέσποινα Συρίγου

Ο δεξιοτέχνης σολίστας Κυριάκος Γκουβέντας μαζί με την ομάδα βιολιστών της Στέγης του Κόσμου έρχονται να μας ξεναγήσουν σε ένα συναρπαστικό μουσικό οδοιπορικό, επηρεασμένο από τις μουσικές και τα τραγούδια της φημισμένης διαδρομής του θρυλικού Orient Express. Ένα «δρομολόγιο» με βαγόνια τις μουσικές του κόσμου και «ατμομηχανή» την ακωδικοποίητη μαγεία της Ανατολής και τον ανεκτίμητο ήχο των βιολιών. Το μουσικό πρόγραμμα με τίτλο Orient Express υπόσχεται μια ακουστική βραδιά και μεταφέρει νοερά το κοινό στο δρομολόγιο της φημισμένης αμαξοστοιχίας, από την Κωνσταντινούπολη και τη Βιέννη στη Βουδαπέστη και το Παρίσι. Ένα μουσικό οδοιπορικό, με ανατολίτικες μελωδίες και τραγούδια της Πόλης, βαλς, τάνγκο, τραγούδια της Εντίθ Πιαφ, σουίνγκ, πόλκες και ουγγαρέζικα τσάρδας, σε μια παριζιάνικη ατμόσφαιρα της εποχής του μεσοπολέμου. 

 

Σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass
18 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 21.30 
Παλαιό Φάληρο – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας  

Σπύρος Αρκούδης, Σοφία Σιωρά (τρομπέτα), Αντώνης Λαγός (κόρνο), Γιώργος Κρίμπερης (τρομπόνι), Παναγιώτης Μπακόλας (τούμπα) 

Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα στο 2ο Φεστιβάλ Λυρικός Νότος. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τέσσερις από τους 36 Ελληνικούς Χορούς του Νίκου Σκαλκώτα, ο οποίος στο έργο αυτό ενσωματώνει στοιχεία της ελληνικής δημοτικής μουσικής με έναν τελείως προσωπικό και πρωτοποριακό τρόπο, όπως και άλλες δημοτικές μελωδίες και χορούς σε μεταγραφές για κουιντέτο χάλκινων πνευστών. Στη συνέχεια θα ακουστούν δύο αυθεντικά έργα για κουιντέτο, το ένα επηρεασμένο από τη ρομαντική μουσική της ταινίας Ζορό και δεύτερο ένα παραδοσιακό βαλς από το Περού. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με αποσπάσματα από το εμβληματικό μιούζικαλ West Side Story.

 

Γκαλά όπερας
19 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 21.30
Άλιμος – Ανοιχτό Θέατρο «Μαίρη Αρώνη»

Μαρία Ηλιάνα Κατσούρα, σοπράνο
Νικόλας Καραγκιαούρης, βαρύτονος 
Κουαρτέτο εγχόρδων L’Anima: Στέλλα Τσάνη (Α΄ βιολί), Μπρουνίλντα-Ευγενία Μάλο (βιολί), Ηλίας Σδούκος (βιόλα), Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλο) 

Οι αξιόλογοι λυρικοί ερμηνευτές Μαρία Ηλιάνα Κατσούρα και Νικόλας Καραγκιαούρης θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από δημοφιλείς όπερες, καθώς και κλασικά τραγούδια αγαπημένων συνθετών από τον χώρο της όπερας και όχι μόνο σε ένα ξεχωριστό Γκαλά όπερας. Το πρόγραμμα της συναυλίας, ένα λυρικό ταξίδι από το μπελ κάντο στο σήμερα, περιλαμβάνει άριες από όπερες των Βέρντι, Μπελλίνι, Ντονιτσέττι, Πουτσίνι, Μπιζέ, μεταξύ άλλων, καθώς και υπέροχες μελωδίες της ιταλικής canzonetta. Τους δύο ερμηνευτές θα συνοδεύσει το διακεκριμένο κουαρτέτο εγχόρδων L’Anima σε μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη αρώματα και χρώματα της λυρικής τέχνης. 

 

 

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ 

Ο μαγικός μύλος 
17, 18, 19 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 18.00 
Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 & Φιλαρέτου)

Μουσική: Στάθης Γυφτάκης
Κείμενο:  Λίλλυ Τριαντάρη
Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αδάμ
Σκηνικά, κοστούμια: Μαρία Παπού
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Κινησιολογία: Λουκάς Θεοδοσόπουλος, Ορφέας Χατζησπύρου 
Μουσική προετοιμασία: Σπύρος Σουλαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαλβίνα Βεργιόγλου

Ερμηνεύουν: Ντίνα Μιχαηλίδου (ηθοποιός), Κατερίνα Παλαιολόγου (σοπράνο), Μαριλένα Χρυσοχοΐδη (σοπράνο), Στρατής Στηλ (τενόρος), Μαρίνος Ταρνανάς (βαρύτονος)

Μουσικοί: Γιάννης Κρητικός (κλαρινέτο), Άντζυ Κασδά (βιολί), Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (βιολοντσέλο), Αρίωνας Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Θοδωρής Βαζάκας (κρουστά) 

Η παράσταση Ο μαγικός μύλος σε μουσική του Στάθη Γυφτάκη, κείμενο της Λίλλυς Τριαντάρη και σκηνοθεσία του Παναγιώτη Αδάμ, η οποία αποτελεί ανάθεση του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, έρχεται να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας. Το πενταμελές μουσικό σύνολο διευθύνει ο αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας. 

Κάποτε, πριν από πολλά πολλά χρόνια, όταν όλα τα νερά της γης ήταν γλυκά, και της θάλασσας και της λίμνης και του ποταμού, ζούσαν δυο αδέρφια. Ο ένας ήταν πλούσιος, ο άλλος ήτανε φτωχός. Και τι δεν είχε ο πλούσιος! Χωράφια και αμπέλια, μποστάνια και περβόλια, άλογα και γελάδες, αρνιά είχε και κατσίκια. Και είχε και τον φτωχό τον αδερφό σαν δούλο να δουλεύει στα χωράφια από το πρωί ίσαμε το βράδυ. Μέχρι που κάποια στιγμή ο φτωχός αδερφός κίνησε για να βρει την τύχη του… Και εκεί ξεκινά η ιστορία μας!

 

Πού πάνε τα παιχνίδια; 
17, 18, 19 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 20.00
Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών (Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Παλαιό Φάληρο)

Μουσική: Κωστής Κριτσωτάκης
Λιμπρέτο: Μαριβίτα Γραμματικάκη, βασισμένο στο βιβλίο Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών του Χρήστου Μπουλώτη 
Σκηνοθεσία, δραματουργία: Άρτεμις Γρύμπλα
Σκηνικά: Άννα Φαφαλιού
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Επιμέλεια κίνησης: Άλκηστις Πολυχρόνη
Φωτισμοί: Βαγγέλης Μουντρίχας
Μουσική διδασκαλία: Σπύρος Σουλαδάκης
Βοηθός σκηνοθέτριας: Εύα Διαμαντή
Βοηθός ενδυματολόγου: Κωνσταντίνα Δακτυλίδη 

Ερμηνεύουν: Αντώνης Αντωνιάδης, Κωνσταντίνος Ευστρατίου, Ελένη Ζουρελίδου, Δανάη Μουτσοπούλου, Νικόλας Ντούρος, Τρύφωνας Ζάχαρης

Μουσικοί: Μάνος Αγουρίδης (κρουστά), Αλλέγρη Βουλγαράκη (φλάουτο), Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο), Μιχάλης Πορφύρης (βιολοντσέλο), Ζήσιμος Σουλκούκης (βιολί), Εβελίνα Χαρκοφτάκη (κλαρινέτο)

Το νέο μουσικό παραμύθι Πού πάνε τα παιχνίδια; σε μουσική του Κωστή Κριτσωτάκη και λιμπρέτο της Μαριβίτας Γραμματικάκη, βασισμένο στο βιβλίο Η επανάσταση των παλιών παιχνιδιών του Χρήστου Μπουλώτη, θα κάνει πρεμιέρα στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών στο Παλαιό Φάληρο. Το έργο, μια ανάθεση του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Άρτεμης Γρύμπλα. Συμμετέχει εξαμελές μουσικό σύνολο. 

Πού πάνε τα παιχνίδια όταν παλιώνουν; Πού πάνε όταν τα παιδιά μεγαλώνουν, κι ακόμα χειρότερα, πού πάνε όταν τα παιδιά τα βαρεθούν; Πού πάνε τα αληθινά παιχνίδια όταν όλα τα παιχνίδια παίζονται σε οθόνες και σε μαγικά κουτιά; 

Μια παρέα από παιχνίδια βγαίνει από το κουτί όπου ζούσε ξεχασμένη κι αποφασίζει να θυμίσει στα παιδιά τη χαρά τού να παίζεις με κουκλάκια, λούτρινα ζωάκια και στρατιωτάκια μαγικά. Οργανώνουν τη δική τους επανάσταση, κατεβαίνουν στους δρόμους χορεύοντας και τραγουδώντας, πολεμούν τα σκουπιδιάρικα κι αναστατώνουν όλη την πόλη! Με σημαία τους τη φαντασία καλούν μικρούς και μεγάλους να είναι μαζί τους ξανά, χαρίζοντάς τους έναν τόπο όπου πάντα μπορούν να παίζουν σαν μικρά παιδιά.

Με την ευγενική συνεργασία του Μουσείου Μπενάκη. 

 

Οι φασουλήδες με το ρόπαλο 
17, 18, 19 Ιουνίου 2022 • Ώρα έναρξης: 18.00 
Παλαιό Φάληρο – Πολυχώρος Πολιτισμού Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)

Μουσική διεύθυνση, προετοιμασία, αυτοσχεδιαστική παρέμβαση: Σάββας Ρακιντζάκης
Μετάφραση, διασκευή, πρωτότυποι στίχοι, σκηνοθεσία: Θεόδωρος Εσπίριτου 
Σκηνικά, κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Χορογραφία, κινησιολογία: Κάλλια Θεοδοσιάδη 
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης

Ερμηνεύουν: Πένυ Δεληγιάννη, Ουρανία Φουρλάνου, Γιάννης Λατουσάκης, Δημήτρης Μηλιώτης, Σταμάτης Πακάκης, Χρήστος Ραμμόπουλος, Αλέξανδρος Σιάτρας
Μουσικοί: Σάββας Ρακιντζάκης (πιάνο), Διονύσης Αγαλιανός (τρομπέτα), Παναγιώτης Κολιαβασίλης (κρουστά), Άγγελος Μπότσης (κιθάρα) 

Η παράσταση Οι φασουλήδες με το ρόπαλο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε μετάφραση, διασκευή, πρωτότυπους στίχους και σκηνοθεσία του Θεόδωρου Εσπίριτου και αυτοσχεδιαστικές παρεμβάσεις του Σάββα Ρακιντζάκη, αφηγείται μια ρομαντική ιστορία αγάπης που συγκινεί ακόμα και σήμερα. 

Ο πατέρας της νεαρής Ροζίτας αναγκάζεται λόγω φτώχειας να την παντρέψει με τον πλούσιο και βίαιο Κριστομπίτα, εκείνη ωστόσο έχει δώσει την καρδιά της στον πάμφτωχο Κοκολίκο. Τα ηνία για την ευνοϊκή έκβαση των πραγμάτων αναλαμβάνει η μοίρα, που εδώ έχει τη μορφή ενός κουνουπιού. Το έργο, μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων και μουσικής, θα γοητεύσει μικρούς και μεγάλους με την τρυφερότητά του, την ποιητική του φλέβα και το αστείρευτο χιούμορ του. 

 

Πολιτιστικό Λεωφορείο 

Ομάδα μουσικού θεάτρου Oper(O): Band on the Run

17/6 • Παραλία – Πάρκο Φλοίσβου • Ώρα έναρξης: 21.00 
18/6 • Καλλιθέα – Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας • Ώρα έναρξης: 21.00 
19/6 • Παραλία – Πάρκο Φλοίσβου • Ώρα έναρξης: 21.00 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Εριφίλη Γιαννακοπούλου
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργαλάκη
Δραματουργία, κείμενα: Κάλλια Γερακιανάκη
Διασκευές, ενορχηστρώσεις: Φάνης Ζαχόπουλος, Δημήτρης Τάσαινας
Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Βασιλική Σουρρή
Σχεδιασμός φωτισμού: Βάσια Ατταριάν
Ηχοληψία: Μπράιαν Κουν 

Eπί σκηνής: Ειρήνη Γεωργαλάκη (ηθοποιός), Εριφίλη Γιαννακοπούλου (τραγουδίστρια)

Μουσικοί: Φάνης Ζαχόπουλος (κιθάρα, τραγούδι), Δημήτρης Τάσαινας (μπάσο, τραγούδι), Μένιος Γούναρης (πλήκτρα), Γιάννης Παπαδούλης (τύμπανα), Χρήστος Σπηλιόπουλος (τρομπόνι)

Η δραστήρια ομάδα Oper(O) επιβιβάζεται για δεύτερη χρονιά στο Πολιτιστικό Λεωφορείο του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος για να χαρίσει στο κοινό μια ξεχωριστή παράσταση μουσικού θεάτρου με τίτλο Band οn the Run. H μουσική παράσταση, σε καλλιτεχνική διεύθυνση Εριφίλης Γιαννακοπούλου, σκηνοθεσία Ειρήνης Γεωργαλάκη και μουσική επιμέλεια Φάνη Ζαχόπουλου και Δημήτρη Τάσαινα, δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια πολύχρωμη γιορτή βασισμένη στο μιούζικαλ. Ραντεβού, λοιπόν, στο Πολιτιστικό Λεωφορείο με την ομάδα Oper(O) στο Πάρκο Φλοίσβου, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, και στον Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας στην Καλλιθέα. 

«Με μεγάλη χαρά και πολύ γκλίτερ σας καλούμε στο πάρτι μας! Το “Fiammifero” / “Το σπίρτο μας” –ένα φιλαράκι από τα παλιά– επιστρέφει για να μας οδηγήσει με τρυφερότητα, θάρρος, θράσος και χιούμορ σε έναν φανταχτερό χορό, με σκοπό να εναντιωθούμε στα πιο σκοτεινά συναισθήματα της εποχής μας. Με παιχνιδιάρικη διάθεση θα μας παρασύρει σ’ αυτό το αίσθημα ελευθερίας, μοιράσματος και εκτόνωσης που μόνο η μουσική δημιουργεί. Ελάτε να γιορτάσουμε, να ξορκίσουμε το φόβο και να φωνάξουμε ότι “όλα θα πάνε καλά”», σημειώνει η ομάδα μουσικού θεάτρου Oper(O). 

Tο «Πολιτιστικό Λεωφορείο» του Φεστιβάλ Λυρικός Νότος στεγάζεται στο ιστορικό λεωφορείο Scania Vabis της ΟΣΥ Α.Ε., που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους αθηναϊκούς δρόμους τον Ιούνιο του 1958. 

 

Με την υποστήριξη 

 

 

ΜΕΓΑΣ ΔΩΡΗΤΗΣ ΕΛΣ
isn logo new