Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022

Απεβίωσε ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος, πρώην Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΣ

 

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους για τον θάνατο του Οδυσσέα Κυριακόπουλου, πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣ.

 Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2006 έως και το 2009, ενώ υπήρξε διαχρονικά αρωγός και υποστηρικτής του έργου της.

 Ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος σπούδασε Μηχανικός Μεταλλείων στο Πανεπιστήμιο Montanuniversität Leoben της Αυστρίας και στο Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αγγλία, ενώ έλαβε πτυχίο MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων (INSEAD) στο Φονταινεμπλώ της Γαλλίας. Διετέλεσε πρόεδρος της IMERYS Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Ανώνυμη Εταιρία, μέλος του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ και της Lamda Development A.E., καθώς επίσης μέλος του Δ.Σ. της IMERYS Group και της ASK Chemicals GmbH. Επιπλέον είχε διατελέσει πρόεδρος του ΣΕΒ – Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (2000-2006), αντιπρόεδρος της Business Europe (UNICE) και των Ελληνικών Χρηματιστηρίων Α.Ε., μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Τραπέζης της Ελλάδος (2002-2011) και αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ (2011-2014).

H Πρόεδρος Βένια Παπαθανασοπούλου, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, με ειλικρινή σεβασμό στο έργο και στη μνήμη του εκλιπόντος, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου.