Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσκληση συμμετοχής στο εικαστικό εργαστήριο Ποπ όπερες

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν παιδιά ηλικίας 6 έως 10 ετών να συμμετάσχουν στο εικαστικό εργαστήριο «Ποπ όπερες», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής της Σοφίας Καλογεροπούλου Παναρμόνια.

Το εργαστήριο Ποπ όπερες στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών με τη ζωγραφική της Σοφίας Καλογεροπούλου και τη μουσική θεματολογία των έργων της. Το ναΐφ στιλ της αυτοδίδακτης ζωγράφου θα αποτελέσει μια ευκαιρία προκειμένου τα παιδιά να αισθανθούν ότι η σύγχρονη τέχνη δεν είναι απαραίτητα δυσνόητη ή απόλυτα άρτια, αλλά και ένας τρόπος έκφρασης που μπορεί να τα αγγίξει. Στο πλαίσιο του εργαστηρίου τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους αφηγηματικό sketchbook, συλλέγοντας και ανασκευάζοντας στοιχεία από τους πίνακες της ζωγράφου. Μέσα στις σελίδες ενός χειροποίητου τετραδίου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν τρόπους κατασκευής χάρτινων μηχανισμών, δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο περιβάλλον που θα φιλοξενήσει τα κτίρια και τα πλάσματα του κόσμου των έργων της ζωγράφου.

Παράλληλα, οι μαθητές-επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα έντυπο με δημιουργικές δραστηριότητες και κοπτικά για pop-up κατασκευές έχοντας ως αφετηρία το έργο της Σοφίας Καλογεροπούλου και κεντρικό στόχο την παρατήρηση μέσω μιας δημιουργικής περιήγησης στην έκθεση.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εργαστήριο «Ποπ όπερες» γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ: https://bit.ly/355qRq3 

Υπεύθυνη εργαστηρίου: Αγγελική Μπόζου

Ηλικίες: 6-10 ετών

Ημερομηνίες: Κυριακές 13, 20, 27 Μαρτίου & 3 Απριλίου 2022

Ώρες εργαστηρίων: 10:00-12:00 & 12:30-14:30

(Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή)

Οργάνωση: Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ)

logos GNO NLG SNFCC

Μέγας Δωρητής ΕΛΣ

isn logo