Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022

Πρόσκληση Συμμετοχής στα βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια «Σύνθεση και Συμπερίληψη» και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Αισθητική της Πρόσβασης»

 

«Σύνθεση και Συμπερίληψη» 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν ενήλικες, με ή χωρίς αναπηρία, που αγαπούν τις παραστατικές τέχνες και αναζητούν την καλλιτεχνική δημιουργία στα βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια «Σύνθεση και Συμπερίληψη». Με άξονα τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα, οι συμμετέχοντες καλούνται σε ομάδες 20 ατόμων να αξιοποιήσουν την προσωπική και αυθόρμητη έκφραση, αλλά και τις προσωπικές τους εμπειρίες, και μέσα από μια συλλογική διαδικασία να συνθέσουν τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και του χορού σε μια δική τους πρωτότυπη παράσταση μουσικού θεάτρου. Δομημένος αυτοσχεδιασμός, πληθώρα εξειδικευμένων ασκήσεων και παιχνιδιών, κίνηση, ρυθμός, μουσική και λόγος είναι τα συστατικά στοιχεία των εργαστηρίων, που θα παρακινήσουν τα μέλη της ομάδας να εκφραστούν, να μοιραστούν, να συναισθανθούν και να διδαχθούν μέσα από την ισότιμη συμμετοχή στη δημιουργική διαδικασία.

Μέρος των βιωματικών εργαστηρίων καθώς και ολόκληρη η πρωτότυπη παράσταση μουσικού θεάτρου που θα προκύψει κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των εργαστηρίων θα βιντεοσκοπηθεί με σκοπό την ανάδειξη της σπουδαιότητας των συμπεριληπτικών πρακτικών στην ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και στην ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

Έναρξη εργαστηρίων: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Πρόγραμμα εργαστηρίων: Σάββατο και Κυριακή 12.00-14.00

Διάρκεια εργαστηρίων: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 – Κυριακή 17 Απριλίου 2022

 

Υποβολή αιτήσεων έως 13 Φεβρουαρίου 2022

Επιβεβαίωση συμμετοχής έως 15 Φεβρουαρίου 2022

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα βιωματικά καλλιτεχνικά εργαστήρια «Σύνθεση και Συμπερίληψη» γίνεται αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ:

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=DIhUZq57kE2WPOqQnl0k_RYr7l5n1OxJns467hvWSFJUNFlKWDZNMVNTMjRNSkhKM0dITkxXQ1JJRC4u

 

«Αισθητική της Πρόσβασης»

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και μη τυπικής εκπαίδευσης, αλλά και όσους ενδιαφέρονται να εντάξουν εργαλεία και μεθόδους της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας στις πρακτικές σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Αισθητική της Πρόσβασης». Αντικείμενο των σεμιναρίων είναι η ανάπτυξη και η διάχυση της απαραίτητης τεχνογνωσίας για έναν περισσότερο συμπεριληπτικό και προσβάσιμο τρόπο ανάπτυξης των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων και ενθάρρυνσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων είναι 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Έναρξη σεμιναρίων: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Πρόγραμμα σεμιναρίων: Σάββατο και Κυριακή 17.00-20.00

Διάρκεια σεμιναρίων: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022 – Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

 

Υποβολή αιτήσεων έως 13 Φεβρουαρίου 2022

Επιβεβαίωση συμμετοχής έως 15 Φεβρουαρίου 2022

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Αισθητική της Πρόσβασης» γίνεται αποκλειστικά με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα: Αίτηση συμμετοχής στα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Αισθητική της Πρόσβασης»

 

Περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να αναζητήσετε στο education@nationalopera.gr

 

Χορηγός Προσβασιμότητας ΕΛΣ

alphabank

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

isn logo