Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Μεταφέρεται λόγω κακών καιρικών συνθηκών η συναυλία «Ύμνος εις την Ελευθερίαν».

 

Η προγραμματισμένη για τις 20 Ιουνίου συναυλία

στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών,

θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου στον ίδιο χώρο.

 

Η Εθνική Λυρική Σκηνή ανακοινώνει τη μεταφορά της συναυλίας «Ύμνος εις την ελευθερίαν» την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 20.30 στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, λόγω πρόβλεψης κακοκαιρίας την Κυριακή 20 Ιουνίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Η συναυλία υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη θα ερμηνεύσει το εναρκτήριο μέρος από το έργο του Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου Ύμνος εις την Ελευθερίαν, καθώς και μέρος από τους 36 Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα.

Ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μουσική διεύθυνση του πρωτοψάλτη και δασκάλου της ψαλτικής τέχνης Κωνσταντίνου Αγγελίδη θα αποδώσει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένους στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στους αγίους νεομάρτυρες Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄, Κοσμά τον Αιτωλό, Χρυσόστομο Σμύρνης, Φιλοθέη την Αθηναία και στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.