Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε νέους επαγγελματίες χορευτές για τη δράση Miniatures for Revolution

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις σε συνεργασία με το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προκηρύσσουν ανοιχτή πρόσκληση σε νέους επαγγελματίες χορευτές για τη συμμετοχή τους σε πρωτότυπα έργα μουσικής και χορού σύντομης διάρκειας (μινιατούρες) με αφορμή το ετήσιας διάρκειας πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΕΛΣ για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.  

Με αφορμή την ιδέα της επανάστασης, πέντε νέοι συνθέτες και πέντε νέοι χορογράφοι συνεργάζονται και συνδημιουργούν καλλιτεχνικά έργα, τα οποία αποτυπώνονται σε πρωτότυπα video. Οι συνθέτες και οι χορογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με νέους επαγγελματίες χορευτές, ηλικίας έως και 28 ετών, που προέρχονται από το χώρο του νεοκλασικού και σύγχρονου χορού. Τα πρωτότυπα έργα θα βιντεοσκοπηθούν, προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να προβληθεί στα διαδικτυακά φεστιβάλ της ΕΛΣ.  

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συγκρότησε επιτροπές διαγωνισμού και επέλεξε τα ζευγάρια των συνθετών και χορογράφων, βάσει βιογραφικού και καλλιτεχνικής εμπειρίας. Τα έργα θα ηχογραφηθούν από τους μουσικούς της Διαπολιτισμικής Ορχήστρας της ΕΛΣ. 

Η διάρκεια της κάθε μινιατούρας δεν θα ξεπερνάει τα 3 λεπτά. 

Ο κάθε επιλεγμένος χορευτής θα συμμετέχει στη διαδικασία δοκιμών και βιντεοσκόπησης την περίοδο Μαρτίου και Απριλίου 2021 μέχρι και την παράδοση του τελικού έργου.  

Καλλιτεχνικός Σχεδιασμός Δράσης: Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ και Κωνσταντίνος Ρήγος, Διευθυντής Μπαλέτου ΕΛΣ  

 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ  
 

Οι ενδιαφερόμενες/οι παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής έως και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 στις 17:00.

 Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως και την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021. 

Παρακαλώ, όπως διαβάσετε προσεκτικά τις παρακάτω διευκρινίσεις σχετικά με την αίτηση συμμετοχής προτού υποβάλετε την αίτηση.  
Αιτήσεις μετά την ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης ενδιαφέροντος δεν θα γίνονται δεκτές.  
Το ανώτατο όριο ηλικίας των συμμετεχόντων επαγγελματιών χορευτών νεοκλασικού και σύγχρονου χορού, ορίζεται το 28ο έτος της ηλικίας τους. 
Θα επιλεγούν έως 11 χορευτές, οι οποίοι και θα συμμετάσχουν σε ένα ή και περισσότερα έργα.
Η επιλογή των χορευτών θα γίνει από τους πέντε χορογράφους της δράσης ‘Miniatures for Revolution’: Μυρτώ Γράψα, Βάσια Ζορμπαλή, Νίκος Καλύβας, Ιωάννα Παρασκευοπούλου και Αναστασία Πατελάκη.

 Απαραίτητα δικαιολογητικά και διευκρινίσεις για χορευτές

  • Βιογραφικό σημείωμα  
  • Δείγμα καλλιτεχνικής εμπειρίας (συμμετοχή σε 2-3 έργα χορού) (website/ soundcloud/ youtube/ vimeo/ κτλ.)  

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση Miniatures for Revolution ΕΔΩ

 

Όροι και προϋποθέσεις  

Η υποβολή ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται την αυτόματη ένταξη στη δράση Miniatures for Revolution των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ.  

Το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής και το συνοδευτικό υλικό που θα αποσταλεί από τους αιτούντες προστατεύεται από τη νομοθεσία για την προστασία προσωπικών δεδομένων, όπως αυτή ισχύει στην Ελλάδα και η επεξεργασία των δεδομένων θα γίνεται με βάση την παρακάτω αναφερόμενη Πολιτική Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων.  

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης ενδέχεται οι δεσμεύσεις και οι όροι συμμετοχής που περιγράφονται παραπάνω να τροποποιηθούν αναλόγως με τα προληπτικά μέτρα για τον Covid-19. Συνεπώς, θα είμαστε σε επαφή με τους συνθέτες και χορογράφους που τελικά θα επιλεγούν στο πρόγραμμα.  

Ενημέρωση για την αποδοχή ή την απόρριψη συμμετοχής θα αποσταλεί αποκλειστικά σε κάθε αιτούντα/-ούσα μέσω e-mail.  

Ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προτάσεων θα γίνονται αποδεκτές αποκλειστικά μέσω e-mail στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ‘Miniatures-Ερώτηση’  



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ  

Η Εθνική Λυρική Σκηνή λειτουργεί ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας για τα προσωπικά δεδομένα τα οποία οι αιτούντες θα παρέχουν για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής.  
Η επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση των εννόμων συμφερόντων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο βαθμό που δεν επηρεάζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των αιτούντων. Τα προσωπικά δεδομένα σας θα χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση των αιτούντων, τη στελέχωση του εργαστηρίου, την ενημέρωση των αιτούντων για την έκβαση της αίτησής τους και την ορθή διεξαγωγή του εργαστηρίου.  

Τα δεδομένα που η Εθνική Λυρική Σκηνή συλλέγει και επεξεργάζεται στο πλαίσιο της αίτησης για συμμετοχή στο εργαστήριο είναι τα αναφερόμενα στη φόρμα συμμετοχής (όνομα, επώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας), στο βιογραφικό του αιτούντα και στη σύντομη περιγραφή για τους λόγους συμμετοχής στο εργαστήριο.  

Όταν δίνετε στην Εθνική Λυρική Σκηνή στοιχεία τρίτων προσώπων (στοιχεία συγγενών, συζύγων, προσώπων επικοινωνίας, κτλ.), θα πρέπει να ενημερώνετε τα πρόσωπα αυτά για τη γνωστοποίηση των στοιχείων τους στην Εθνική Λυρική Σκηνή και να τους παρέχετε αντίγραφο της παρούσας ενημέρωσης.  

Εντός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πρόσβαση στα δεδομένα σας έχουν μόνο εργαζόμενοι και συνεργάτες των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ και διαπιστευμένοι προς τούτο συνεργάτες της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης της ΕΛΣ. Η πρόσβαση είναι διαβαθμισμένη ανάλογα με τη θέση και τα καθήκοντά τους και περιορίζεται στα δεδομένα που είναι απαραίτητα για τους σκοπούς της συγκεκριμένης επεξεργασίας που έχουν αναλάβει.  

Ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας στην Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ, όταν αυτό είναι απαραίτητο για τους σκοπούς της συγκεκριμένης επεξεργασίας (π.χ. διαβίβαση αριθμού πινακίδας οχήματος για την πρόσβασή σας στους χώρους στάθμευσης του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με μειωμένο αντίτιμο). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ θα ενεργεί είτε ως υπεύθυνος της επεξεργασίας, καθορίζοντας τα μέσα και τους σκοπούς της επεξεργασίας, είτε θα ενεργεί ως εκτελών την επεξεργασία για λογαριασμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Και στις δύο περιπτώσεις, έχει εφαρμογή η παρούσα ενημέρωση.  

Επιπλέον, η Microsoft λειτουργεί ως εκτελών την επεξεργασία για τα δεδομένα σας. Η Microsoft αποτελεί τον πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και υπηρεσιών cloud για την ΕΛΣ. Η αίτηση συμμετοχής στο εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω της χρήσης Microsoft forms, με σκοπό την καλύτερη και ταχύτερη δυνατή επεξεργασία των δεδομένων σας για τους σκοπούς των Δράσεων. Η Microsoft επεξεργάζεται τα δεδομένα σας μόνο για την παροχή των συγκεκριμένων υπηρεσιών προς την ΕΛΣ και για κανέναν άλλο σκοπό.  

Τα δεδομένα των συμμετεχόντων στις Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ καταρχήν δεν διαβιβάζονται σε χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), σε τρίτες χώρες ή σε διεθνείς οργανισμούς. Σε περίπτωση που μεταφερθούν δεδομένα των μελών της Χορωδίας εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), σε τρίτες χώρες ή σε διεθνείς οργανισμούς, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα διασφαλίσει ότι ο οργανισμός που λαμβάνει τα προσωπικά δεδομένα βρίσκεται σε χώρα όπου παρέχεται το ίδιο επίπεδο προστασίας όπως στις χώρες εντός του ΕΟΧ ή ότι η διαβίβαση γίνεται με βάση κατάλληλες εγγυήσεις και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία προστασίας δεδομένων.  

Τα δεδομένα των αιτούντων που γίνουν δεκτοί στο εργαστήριο διατηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα προσωπικά δεδομένα (π.χ. ονοματεπώνυμο, συμμετοχή σε συγκεκριμένες παραγωγές, οπτικοακουστικό υλικό που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της δράσης) θα διατηρούνται και μετά το πέρας της συμμετοχής στο εργαστήριο για αρχειακούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.  


Όσον αφορά στους αιτούντες που δε γίνονται δεκτοί στο εργαστήριο, διαγράφουμε τα δεδομένα τους, μετά το πέρας της επιλογής συμμετεχόντων και την ενημέρωσή τους.  

Η Εθνική Λυρική Σκηνή φροντίζει και εφαρμόζει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη των δεδομένων σας κατά τη διάρκεια της περιόδου διατήρησης και την καταστροφή όσων δεν διατηρούνται για αρχειακούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς με κατάλληλο τρόπο μετά το πέρας αυτής. Έχετε δικαίωμα:  

- Να μας ζητήσετε να σας παρέχουμε αντίγραφο των δεδομένων που έχουμε για εσάς  
- Να μας ζητήσετε να διορθώσουμε κάτι αν είναι λάθος 
- Να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας  
- Να μας ζητήσετε να σταματήσουμε να τα επεξεργαζόμαστε ή να περιορίσετε την επεξεργασία τους  
- Να μας ζητήσετε να τα στείλουμε σε μία άλλη εταιρεία ή φορέα με ένα λογικό μέσο  

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα ικανοποιήσει το αίτημά σας σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Μπορείτε να απευθύνετε οποιοδήποτε αίτημα, ερώτημα ή παράπονο σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή ταχυδρομικά στη διεύθυνση Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα Αττικής, υπόψιν του DPO.  


Θα απαντήσουμε στο αίτημά σας εντός τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή του. Στην περίπτωση που απαιτηθεί επέκταση της ανωτέρω προθεσμίας για την διερεύνηση ή/και τη διεκπεραίωση του αιτήματός σας, θα σας ενημερώσουμε σχετικά, εξηγώντας σας τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η επέκταση της προθεσμίας.  

Σε κάθε περίπτωση, εάν αισθάνεστε ότι έχει παραβιαστεί η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων με οποιονδήποτε τρόπο, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο στην Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).