Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020

Connecting Body: Εργαστήριο κίνησης για μικτή ομάδα ατόμων με ή χωρίς αισθητηριακές αναπηρίες

Το εργαστήριο Connecting Body των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ ξεκινά στις 13 Ιανουαρίου 2020.  Το εργαστήριο ασχολείται με την ανάπτυξη της κιναισθητικής και μουσικής αντίληψης καθώς οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να μοιράζονται αρμονικά τον χώρο και τον χρόνο.

Ως βασικό εργαλείο χρησιμοποιεί το body music, έναν βιωματικό τρόπο συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στη χρήση του σώματος για την παραγωγή μουσικής, παράλληλα με πρακτικές circle singing, τεχνικές σύγχρονου χορού και ασκήσεις αυτοσχεδιασμού.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αφυπνίσουν τις αισθήσεις τους, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, να διαμορφώσουν και να εμπιστευτούν την κίνηση και τον ήχο του σώματός τους και να συνεργαστούν ως ομάδα. Κατακτώντας ένα σώμα ευαίσθητο στα ερεθίσματα, έτοιμο να συνδεθεί, αναπτύσσουν κοινό εξωλεκτικό λεξιλόγιο έκφρασης και αλληλεπιδρούν με άνεση, ακόμα και σε συνθήκες που φαντάζουν εντελώς ασύμβατες.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και μπορεί να συμπεριλάβει ταυτόχρονα άτομα με ή χωρίς αισθητηριακές αναπηρίες.
Το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά μοναδικό και εξαρτάται από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ομάδας.

Με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Γιώτα Πεκλάρη
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ: Γιώτα Πεκλάρη, Βίκη Σκορδαλή
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Από 13 Ιανουαρίου 2020 και κάθε Δευτέρα (17.00 – 19.00)

Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ /ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2130885752 (Δευτέρα – Παρασκευή 10.00 – 18.00)

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

ΙΣΝ LOGO