Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση προγράμματος Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ 2019/20

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή εδραιώνουν την παρουσία τους και παρουσιάζουν για την καλλιτεχνική περίοδο 2019/20, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καλλιτεχνικής συμμετοχικής μάθησης για παιδιά, εφήβους, νέους, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενήλικες, άτομα 65 ετών και άνω, ερασιτέχνες και επαγγελματίες καλλιτέχνες της Αθήνας και της περιφέρειας.


Η Εναλλακτική Σκηνή και οι εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μετατρέπονται σε έναν συνεκτικό, ευέλικτο, πειραματικό και βιώσιμο χώρο καλλιτεχνικής καινοτομίας και έρευνας, όπου ένα δίκτυο καταξιωμένων καλλιτεχνών / εκπαιδευτικών επανασυστήνει την όπερα, το μπαλέτο και το μουσικό θέατρο στο ευρύ κοινό.

Τον Οκτώβριο του 2019 η αριστουργηματική όπερα κουκλοθεάτρου El retablo de maese Pedro του Μανουέλ ντε Φάγια ξεκινάει το ταξίδι της σε εννέα πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα η Διαπολιτισμική Χορωδία και Ορχήστρα της Εναλλακτικής Σκηνής ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Νοέμβριο σε έναν νέο κύκλο εντατικών προβών και συναυλιών.

Ο κύκλος εργαστηρίων μουσικής, κίνησης και λόγου σε Καταστήματα Κράτησης του Κορυδαλλού, των Διαβατών και του Ελεώνα  διευρύνεται με την ενσωμάτωση του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας

Το Κτίριο Προβών της ΕΛΣ στην Καλλιθέα βουίζει από τις μελωδίες και τα τραγούδια των προγραμμάτων Κιθάρα Express και Χορωδία 65+ προσκαλώντας νέα μέλη ηλικίας 65 ετών και άνω.

Οι εκρηκτικοί Drum Works επιστρέφουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ΕΛΣ και γεμίζουν τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας με τον εκκωφαντικό ήχο των κρουστών τους.

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ κορυφώνεται με τα εγκαίνια του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη. Το  Co-OPERAtive: An intercultural and collaborative opera hub for young people, το οποίο απέσπασε το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, θα αποτελέσει όχημα καλλιτεχνικής έκφρασης για μια μεικτή ομάδα 60 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική.

 

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ για το 2019/20 ΕΔΩ

 

Καλλιτεχνική συντονίστρια: Εύα Καρτερού
Διεύθυνση παραγωγής: Καλλιρρόη Παπαδοπούλου
Καλλιτεχνικές συνεργάτιδες: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου, Χριστίνα Σπανού

Επικοινωνία – Υποβολή προτάσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ