Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019

Ακρόαση για το πρόγραμμα Οι νέοι της Όπερας

H Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για νέους μονωδούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Οι Νέοι της Όπερας".

Πρόκειται για πρόγραμμα επιμόρφωσης και προετοιμασίας, το οποίο απευθύνεται σε νέους μονωδούς που έχουν συμπληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα μιας επαγγελματικής πορείας. Έχει ετήσια διάρκεια, αλλά οι επιλεγέντες μονωδοί θα έχουν το δικαίωμα να επανεγγραφούν σε δεύτερο (και τελευταίο) έτος, με την σύμφωνη γνώμη της Καλλιτεχνικής διεύθυνσης της ΕΛΣ. Το δικαίωμα επανεγγραφής ισχύει (κατ’ εξαίρεση φέτος) και για τους αποφοιτήσαντες τα δύο προηγούμενα έτη.

Δικαίωμα συμμετοχής στην ακρόαση έχουν γυναίκες ηλικίας μέχρι 33 ετών και άνδρες ηλικίας μέχρι 35 ετών κατά την ημερομηνία διεξαγωγής της ακρόασης.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 14.00 στην Αίθουσα Δοκιμών της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι υποψήφιοι πρέπει να παρουσιάσουν:

 • Μια άρια της επιλογής τους, σε ιταλική γλώσσα, κατά προτίμηση της περιόδου 1750-1850
 • Μια άρια Έλληνα συνθέτη, σε ελληνική γλώσσα, ανάλογα με τη φωνή τους
 • Μια άρια σύγχρονου ρεπερτορίου όπερας (μεταγενέστερη του 1940)
 • Ένα κείμενο (μονόλογο ή ποίημα) σε ελληνική γλώσσα.
 • Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στην εκ πρώτης όψεως μουσική ανάγνωση (prima vista)
 • Θα εκτιμηθεί ως σημαντικός θετικός παράγων η γνώση ξένων γλωσσών (κυρίως της ιταλικής και της γαλλικής)

Το πρόγραμμα "Οι Νέοι της Όπερας" προσφέρεται στους σπουδαστές δωρεάν και περιλαμβάνει ποικίλα σεμινάρια (ερμηνείας όπερας και Lied, Υποκριτικής, Κινησιολογίας, Μουσικής Ρητορικής κτλ.).

Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε συναυλίες και σε παραγωγές όπερας και μουσικού θεάτρου που θα οργανωθούν ειδικά για το πρόγραμμα ή θα περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της ΕΛΣ.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει φωνητική και ερμηνευτική επίβλεψη και προετοιμασία των σπουδαστών από τους Βαγγέλη Χατζησίμο και Μιχάλη Παπαπέτρου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ) με τα ακριβή στοιχεία των αποσπασμάτων που θα ερμηνεύσουν (δεσμευτικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν συνοδό – πιανίστα από την ΕΛΣ, παρακαλούνται να υποβάλουν και τα spartiti των κομματιών που θα παρουσιάσουν.

Επίσης, θα πρέπει να καταθέσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 • Τίτλο σπουδών (Δίπλωμα Τραγουδιού)
 • Σύντομο βιογραφικό
 • Πιστοποιητικά γνώσης ξένων γλωσσών (αν υπάρχουν)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη δήλωση συγκατάθεσης (βλ. εδώ). Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται:

 1. Στο Πρωτόκολλο της Ε.Λ.Σ. στα Γραφεία Διοίκησης, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφ. Συγγρού 364, Όροφος 5Α, τηλ. 2130885860 & 2130885861). Το ωράριο υποβολής αιτήσεων είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08.30 - 15.00.
 2. Ηλεκτρονικώς, στη διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 14.00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019.

Η επιτροπή ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

Γραμματεία Διεύθυνσης Σκηνής Ε.Λ.Σ, κα Μαρία Καραλή
τηλέφωνο 213 088 5771  
ωράριο 10.00-15.00

 

CV Policy