Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019

Ακρόαση για την επιλογή νέων πιανιστών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2019

Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση για την επιλογή τεσσάρων (4) νέων πιανιστών ως 28 ετών (γεννημένων μετά την 01/07/1991), που θα συμμετέχουν στις συναυλίες νέων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πιάνου 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 5 έως τις 27 Νοεμβρίου 2019.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019 και ώρα 12.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Την ίδια ημέρα και ώρα 11.00, θα γίνει κλήρωση για τη σειρά ακρόασης των διαγωνιζόμενων.
Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στην ακρόαση πιανιστών που συμμετείχαν στις συναυλίες νέων καλλιτεχνών των Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ 2017 και 2018.
Οι νέοι πιανίστες που θα επιλεγούν θα συμμετέχουν σε συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ. Η ημερομηνία και η σειρά εμφάνισής τους θα αποφασιστούν από τους διοργανωτές.

• Ρεπερτόριο ακρόασης 1 Ιουλίου 2019
Ελεύθερο πρόγραμμα της επιλογής των υποψηφίων 10-15 λεπτών.
Στην περίπτωση που κάποιο έργο δεν έχει εκδοθεί, ο διαγωνιζόμενος πρέπει να προσκομίσει φωτοτυπία του έργου. Η επιτροπή ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία. Επίσης, η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

• Ρεπερτόριο συναυλιών Νοεμβρίου 2019
Πρόγραμμα περίπου 30 λεπτών, που να περιλαμβάνει ένα έργο ή μέρος έργου του Νίκου Σκαλκώτα. Το υπόλοιπο πρόγραμμα είναι της απόλυτης επιλογής των υποψηφίων. Τα έργα που θα παρουσιαστούν στην ακρόαση μπορούν να εκτελεστούν και στη συναυλία.

Η τριμελής επιτροπή της ακρόασης θα αποτελείται από τους πιανίστες Δημήτρη Τουφεξή, Νίκο Βασιλείου και Χαράλαμπο Αγγελόπουλο.
Με την υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα (ως 150 λέξεις), πρόγραμμα ακρόασης, φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 14.00.

Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ

 

Το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ 2019» εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

footer