Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ προκηρύσσει ακρόαση για την επιλογή επαγγελματιών από το χώρο του μουσικού θεάτρου

Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Παξών, προκηρύσσει ακρόαση για την επιλογή έξι (6) ανδρών επαγγελματιών από το χώρο του μουσικού θεάτρου, ηλικίας από 20 έως και 35 ετών, για τις ανάγκες της μουσική παράστασης Αμίλητη της Δήμητρας Τρυπάνη που θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ τον Οκτώβριο του 2019.

Οι ενδιαφερόμενοι στην ακρόαση θα πρέπει να έχουν εξαιρετική μουσική αντίληψη, όπως και εξαιρετική αίσθηση του ρυθμού και της κίνησης. Απαραίτητη η γνώση ανάγνωσης μουσικής παρτιτούρας. Τέλος, θα συνεκτιμηθεί θετικά η οποιαδήποτε γνώση κρουστών οργάνων.

Οι συμμετέχοντες στην ακρόαση θα κληθούν να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι και έναν σύντομο μονόλογο της απόλυτης επιλογής τους, ελληνικό ή ξένο, σύγχρονο ή παλαιότερο. Ακολούθως θα κληθούν να συμμετάσχουν σε ομαδικό μουσικό εργαστήριο από την δημιουργό του έργου Δήμητρα Τρυπάνη.

Η ακρόαση, που θα έχει τη μορφή δημιουργικού εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στο κτίριο δοκιμών της ΕΛΣ πλησίον του Σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας (Αρχιμήδους 16, 177 78 Ταύρος) και ώρες 11:00 – 18:00.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ημέρα και ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2019. Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση (βλ. εδώ) και να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία. Επίσης να αποστείλουν μία σύντομη περιγραφή, 300 λέξεις, στην οποία να εξηγούν ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους επιθυμούν να λάβουν μέρος στην παράσταση Αμίλητη.
Τέλος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη δήλωση συγκατάθεσης (βλ. εδώ). Παρακαλούμε πριν από τη συμπλήρωση της παρούσας φόρμας, συμβουλευτείτε την Πολιτική Βιογραφικών μας, την οποία θα βρείτε συνημμένη στο τέλος της ανακοίνωσης.
Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα «Ακρόαση-Αμίλητη». Η υποβολή αίτησης συμμετοχής δεν εγγυάται την ένταξη του υποψηφίου στην ακρόαση. Η επιλογή θα γίνει από την Επιτροπή Ακρόασης.
Η τελική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Πέμπτη 7/03/2019, στις 14.00.


Λεπτομέρειες υλοποίησης παράστασης Αμίλητη

Οι εργαστηριακές πρόβες εκτείνονται από τις 10 Αυγούστου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2019 και θα πραγματοποιηθούν στο νησί των Παξών (τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των συμμετεχόντων θα είναι καλυμμένα, ενώ υπάρχει και αμοιβή). Η διάρκεια των προβών θα είναι 6-8 ώρες ημερησίως. Στην Αθήνα οι πρόβες στο χώρο θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πριν τις παραστάσεις, δηλαδή μεταξύ 3 και 10 Οκτωβρίου (λεπτομέρειες για το πρόγραμμα των προβών στο ΚΠΙΣΝ θα δοθούν αργότερα).
Στο εργαστήρι οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν εντατικά για την ετοιμασία της παράστασης του νέου μουσικού έργου της Δήμητρας Τρυπάνη, συνθέτριας και καθηγήτριας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με τίτλο Αμίλητη, για οκτώ multitasking περφόρμερ, τσέλο και άρπα. Το κείμενο της παράστασης υπογράφει ο Παντελής Μπουκάλας –ο γνωστός ποιητής, συγγραφέας και αρθρογράφος– ενώ το σκηνικό υπογράφει η Βρετανίδα γλύπτρια Katherine Wise.

H παράσταση θα πραγματοποιηθεί αρχικά στο Φεστιβάλ Παξών στις 9 Σεπτεμβρίου 2019 και στη συνέχεια στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου 2019 στην Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

 

CV Policy