Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018

Ακρόαση για ερμηνευτές λυρικού/ελαφρού τραγουδιού άνω των 65 ετών

Η Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει ακρόαση για ερμηνευτές λυρικού και ελαφρού τραγουδιού για τις ανάγκες νέου έργου όπερας, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός της καλλιτεχνικής περιόδου 2019/20. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα Χορωδίας της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Λ. Συγγρού 364, 5ος όροφος) και ώρες 12:00-17:00.

Η ακρόαση απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ερμηνευτές λυρικού αλλά και ελαφρού τραγουδιού, άνω των 65 ετών.

Οι λυρικοί μονωδοί καλούνται να παρουσιάσουν μία άρια καθώς και ένα τραγούδι της αρεσκείας τους από το ελαφρό ρεπερτόριο. Για τους υπόλοιπους τραγουδιστές ζητούμενο είναι να επιδείξουν την ιδιαίτερη φύση της φωνής τους καθώς και το είδος που τραγουδούν. Ό,τι έχει προσθέσει ο χρόνος στη δυναμική, τη χροιά και την ευαισθησία της φωνής όλων ανεξαιρέτως των ερμηνευτών είναι ιδιαίτερα ελκυστικό και καλοδεχούμενο.

Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση που βρίσκεται στο τέλος της ανακοίνωσης και να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία. Αιτήσεις που δεν θα περιλαμβάνουν τα παραπάνω στοιχεία δεν θα γίνονται δεκτές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται για την ώρα εξέτασής τους από την ιστοσελίδα της ΕΛΣ (ενότητα «Νέα/Ανακοινώσεις») από το απόγευμα της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ - Συγγρού 364, 176 74 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 8.00 μέχρι 14.30 είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Η τελική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 14.00.

Πληροφορίες: Διεύθυνση Σκηνής ΕΛΣ (τηλ. επικοινωνίας: 213 0885771).

 AKROASI-65.doc