Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Μάγεψε η Χαλιμά

Στο μαγικό κόσμο στου παραμυθιού ταξίδεψε το κοινό η υπέροχη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη Η Χαλιμά στην επίσημη πρεμιέρα της παραγωγής, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Σε ένα κατάμεστο Θέατρο Ολύμπια, οι θεατές απόλαυσαν την υπέροχη μουσική αλλά και τις αστείες ανατροπές της ιστορίας της Χαλιμάς και του Αλή Μουσακά.

Xalima premiera

Η υπόθεση, σύμφωνα με το λιμπρέτο του Σπύρου Ποταμιάνου, εξελίσσεται σε ένα παλάτι της Ανατολής, όπου ο κουτοπόνηρος μάγειρας Αλή-Μουσακάς χρησιμοποιείται ως όργανο των ερωτικών σχεδίων της σαγηνευτικής Χαλιμάς και του αιχμάλωτου πρίγκιπα Σαχ-Ρουμάν.

Ο σκηνοθέτης Πέτρος Ζούλιας, έφτιαξε ένα παραμύθι βγαλμένο από τις Χίλιες και μια νύχτες, με χιούμορ, ανάλαφρη διάθεση και αισιοδοξία. Μια παράσταση γεμάτη ζωντάνια και χαρά, αντίδοτο στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αναστασίας Αρσένη, χρωματιστά λαμπερά και απολύτως ενταγμένα στο πνεύμα και τα αρώματα της Ανατολής, μας μετέφεραν σε ένα Παλάτι όπου ο χρόνος κυλάει νωχελικά και ο έρωτας ανθίζει. Η χορογραφία του Φώτη Διαμαντόπουλου και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη ανέδειξαν την υπέροχη ατμόσφαιρα της παράστασης.

H xalima Xaris Andrianos Georgia Hliopoulou 7629

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό τον Γιώργο Πέτρου ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο το άγνωστο διαμάντι του Σακελλαρίδη, ενώ η Χορωδία υπό τον Αγαθάγγελο Γεωργακάτο έδωσε τον καλύτερο της εαυτό.

Οι Μονωδοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γεωργία Ηλιοπούλου, Γιάννης Χριστόπουλος, Ευδοκία Χατζηιωάννου, Χάρης Ανδριανός υπηρέτησαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους με ζωντάνια και κέφι.

Επόμενες παραστάσεις: 23, 24 Φεβρουαρίου & στις 5, 14, 15, 31 Μαρτίου