Τρίτη, 14 Μαϊος 2013

Η "Εύθυμη χήρα" μάγεψε το κοινό

Με ένα θερμό χειροκρότημα το κοινό της πρεμιέρας αντάμειψε τους συντελεστές της Εύθυμης χήρας την Παρασκευή 10 Μαΐου στο θέατρο Ολύμπια. Η θρυλική οπερέτα του Φραντς Λέχαρ επέστρεψε στην Εθνική Λυρική Σκηνή για έναν νέο κύκλο δέκα παραστάσεων μέσα στον Μάιο.

Η παράσταση, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή, ήταν ευχάριστη, ανάλαφρη, καλαίσθητη, με στιγμές γέλιου, παρεξηγήσεων αλλά και συγκίνησης. Η γεμάτη ανατροπές ιστορία της εύθυμης χήρας Άννα Γκλάβαρι, η οποία πρέπει να παντρευτεί συντοπίτη της για να μην χάσει την τεράστια περιουσία της και να σώσει την χώρα της από τη χρεοκοπία, σε συνδυασμό με την υπέροχη διαχρονική μουσική του Φραντς Λέχαρ, ενθουσίασαν το κοινό, το οποίο χειροκρότησε θερμά όλους τους συντελεστές της παραγωγής.

12886 550p

Τα σκηνικά και τα κοστούμια της Εύας Νάθενα, - όλα κόκκινα στην πρώτη πράξη, χρυσά στην δεύτερη και μαύρα στην τρίτη - μας μετέφεραν στα Παριζιάνικα σαλόνια των αρχών του 20ου αιώνα. Η αναβίωση της χορογραφίας του Φώτη Διαμαντόπουλου με άρωμα από τα διάσημα καμπαρέ του Παρισιού και οι φωτισμοί του Νίκου Εργαζάκη συμπλήρωσαν την εικόνα της λαμπερής εποχής στην οποία διαδραματίζεται η ιστορία του έργου.

Euthumi Xira 2866

Η Έλενα Κελεσίδη στον ομώνυμο ρόλο έκλεψε τις εντυπώσεις με την σκηνική της παρουσία και ερμηνεία, ενώ και οι Διονύσης Σούρμπης, Τάσος Αποστόλου, Βασιλική Καραγιάννη και Γιάννης Χριστόπουλος στους πρωταγωνιστικούς ρόλους χειροκροτήθηκαν θερμότατα.

Euthumi Xira 3051

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό την διεύθυνση του Γιώργου Βράνου ερμήνευσε το έργο με συνέπεια και ζωντάνια, ενώ και η Χορωδία της ΕΛΣ, υπό την διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου, ήταν δεμένη και με καλή σκηνική παρουσία. Οι χορεύτριες και οι χορευτές του μπαλέτου της ΕΛΣ απέδωσαν την χορογραφία με κέφι και ρυθμό.

Επόμενες παραστάσεις 15, 17, 19, 22, 24, 25 & 26 Μαΐου 2013