Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013

To Λυρικό λεωφορείο ξανά στους δρόμους της Αθήνας

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Αθηναίους, που βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 4 Ιουνίου 2013 στο κέντρο της Αθήνας.

Το Λυρικό λεωφορείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με τις Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.Σ.Υ. Α.Ε.), υπό τους ήχους της μουσικής του Ρίχαρντ Βάγκνερ, βγήκε στους δρόμους της πόλης για να χαρίσει μουσικές και χαμόγελα στους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

The Lyrical bus

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της μεγάλης παραγωγής του Ιπτάμενου Ολλανδού στο Ηρώδειο (7, 9, 11, 13 Ιουνίου), τρεις λυρικοί τραγουδιστές, η Μαρία Κατσούρα, ο Πέτρος Σαλάτας και ο Χαράλαμπος Αλεξανδρόπουλος ερμήνευσαν άριες από διάσημες όπερες του Βάγκνερ.
Στο Σύνταγμα, το Θησείο και το Μοναστηράκι ένα νέο κοινό ήρθε –ίσως για πρώτα φορά- σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της όπερας μέσω της μεγαλειώδους μουσικής του κορυφαίου Γερμανού συνθέτη.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή συνεχίζει τις δράσεις σε δρόμους και πλατείες με στόχο να προσφέρει την μαγεία της λυρικής τέχνης ένα νέο ευρύ κοινό.

Το λεωφορείο είναι μια ευγενική παραχώρηση της εταιρίας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.Σ.Υ. Α. Ε.)

The Lyrical bus 1

Για τις επόμενες διαδρομές του λυρικού λεωφορείου θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο facebook & twitter της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.