Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Ημερίδα για την υλοποίηση του έργου «Ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών για την ενίσχυση της δράσης νέων δημιουργών e-Audition»

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» υλοποιεί το νέο έργο με τίτλο «Ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών για την ενίσχυση της δράσης νέων δημιουργών e-Audition».

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μέσω της οποίας νέοι καλλιτέχνες-δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν στην ΕΛΣ δείγματα της δουλειάς τους με σκοπό την επιλογή τους για συνεργασία με την ΕΛΣ σε μελλοντικές παραγωγές της.
Η πρόσκληση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνεται και πιο εξειδικευμένα μέσω διαγωνισμών που θα συμβαίνουν μέσω του portal στην ΕΛΣ, προκειμένου αυτές να υιοθετηθούν από τον οργανισμό. Έτσι, όταν η ΕΛΣ εντάσσει στον προγραμματισμό της κάποια όπερα, θα μπορεί να διοργανώσει διαγωνισμούς για τα σκηνικά, τα κοστούμια, τη σκηνοθεσία, για νέους καλλιτέχνες και ερμηνευτές οι οποίοι μπορούν να φέρουν την όπερα και το λυρικό τραγούδι στη σύγχρονη εποχή, οδηγώντας σε μια δυναμική παραγωγή νέων ταλέντων στο χώρο.
Παράλληλα, μέσω τρισδιάστατης εφαρμογής που θα λειτουργεί μέσα από το e-Audition, δείγματα της δουλειάς νέων καλλιτεχνών θα εκτίθενται μέσα από την εφαρμογή αυτή, προβάλλοντας έτσι τις προτάσεις των δημιουργών στο διαδίκτυο και μέσω ενός τρισδιάστατου εικονικού κόσμου της τέχνης.
Στο πλαίσιο του έργου το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, πραγματοποιήθηκαν δύο road-map shows σε πόλεις της Ελλάδας με πλούσια καλλιτεχνική παρουσία, με σκοπό την ενημέρωση και ενεργοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιφέρειας (Θεσσαλονίκη - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Σχολή Καλών Τεχνών, 24 Μαΐου 2013 και Ναύπλιο - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, 6 Ιουνίου 2013).

Η Ημερίδα για την παρουσίαση του έργου, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013, ώρα 13.00, στο Φουαγέ του θεάτρου Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ