Κυριακή, 01 Φεβρουαρίου 2015

Σεμινάρια για νέους τραγουδιστές της ελληνικής περιφέρειας από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Η Εθνική Λυρική Σκηνή σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Future Library καλούν τους νέους και τις νέες δώδεκα ελληνικών πόλεων

(Λαμία, Κόρινθος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Βέροια, Καστοριά, Χανιά, Ηράκλειο, Άγ. Νικόλαος) που ενδιαφέρονται για το κλασικό τραγούδι και την όπερα να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα διήμερο σεμινάριο στο οποίο θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας. Η επιλογή των νέων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν ενεργά στο σεμινάριο θα γίνει κατόπιν ακρόασης. Δικαίωμα να παρίστανται ως ακροατές στο σεμινάριο έχουν όλοι όσοι δηλώσουν συμμετοχή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και νέες από 16 έως 32 χρόνων, που επιθυμούν να ασχοληθούν με το κλασικό τραγούδι και την όπερα. Η γνώση μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας και οι προηγούμενες μουσικές σπουδές, ιδιαίτερα στο τραγούδι, είναι επιθυμητές και θα συνεκτιμηθούν στην ακρόαση. Ωστόσο, θα εξεταστούν και υποψηφιότητες που δεν πληρούν στο ακέραιο τις προϋποθέσεις, κατόπιν εξέτασης του βιογραφικού σημειώματος και ανάλογα με το πλήθος των υποψηφίων. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχει ενεργά περιορισμένος αριθμός νέων καλλιτεχνών, λόγω του περιορισμένου χρόνου.
Στο σεμινάριο θα διδαχθούν οι βασικές αρχές φωνητικής τεχνικής και οι βασικές αρχές σκηνικής αγωγής, από έμπειρους συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με στόχο την ανίχνευση, την ενθάρρυνση και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών που ζουν στην ελληνική περιφέρεια και επιθυμούν να ασχοληθούν με το λυρικό τραγούδι.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να ερμηνεύσουν στην ακρόαση δύο κομμάτια της επιλογής τους (aria antica, lied, άρια από οπερατικό ρεπερτόριο ή από οπερέτα, κ.ο.κ). Τα κομμάτια θα πρέπει να προέρχονται από το κλασικό ρεπερτόριο και να είναι ενδεικτικά των φωνητικών τους δυνατοτήτων. Κατά περίπτωση μπορούν να γίνουν δεκτοί στις ακροάσεις και με κομμάτια του συναφούς με το κλασικό ρεπερτορίου. Οι υποψήφιοι θα πρέπει οπωσδήποτε να δηλώσουν στην αίτησή τους τα κομμάτια που θα ερμηνεύσουν.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του σεμιναρίου. Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό σημείωμα και να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στον υπεύθυνο του προγράμματος “Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”.

Ημερομηνίες σεμιναρίων:
Λαμία, 27-29/1/2015.
Κόρινθος, 25-27/2/2015.
Τρίπολη, 28/2/2015, 1-2/3/2015.
Καλαμάτα, 5-7/3/2015.
Σπάρτη, 8-10/3/2015.
Κέρκυρα, 17-19/3/2015.
Ιωάννινα, 20-22/3/2015.
Βέροια, 30-31/3, 1/4/2015.
Καστοριά, 2-4/4/2015.
Χανιά, 5-7/5/2015.
Ηράκλειο, 8-10/5/2015.
Άγιος Νικόλαος, 11-13/5/2015.

Πληροφορίες:
Στις τοπικές βιβλιοθήκες που συνεργάζονται στο δίκτυο του Future Library. Ο κατάλογος των βιβλιοθηκών, καθώς και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας για την παροχή περισσότερων πληροφοριών αναφορικά με τον τόπο διεξαγωγής των σεμιναρίων, κτλ. είναι διαθέσιμος εδώ

Για να διαβάσετε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε το έντυπο της αίτησης συμμετοχής πατήστε εδώ

Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στην Κόρινθο πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στην Τρίπολη πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στην Καλαμάτα πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στη Σπάρτη πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στην Κέρκυρα πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στα Ιωάννινα πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στη Βέροια πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στην Καστοριά πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στα Χανιά πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στο Ηράκλειο πατήστε εδώ
Για να διαβάσετε την προκήρυξη για τις ακροάσεις στον Άγιο Νικόλαο πατήστε εδώ