Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

H Κάρμεν στους δρόμους της Αθήνας

Με τρεις δράσεις - έκπληξη στη Μαρίνα Φλοίσβου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στο Μοναστηράκι αποχαιρετούμε την "Κάρμεν της Βαλίτσας" που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" και καλωσορίζουμε τη μεγαλειώδη παραγωγή της Κάρμεν στο Ηρωδείο.

Οι καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με οδηγό τις μαγικές μελωδίες του Ζωρζ Μπιζέ, βγαίνουν ξανά στους δρόμους της Αθήνας για να συναντήσουν και να γοητεύσουν τους κατοίκους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες της πόλης μας.

Οι τρεις δράσεις - έκπληξη θα πραγματοποιηθούν:

  • Την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 20.00 στη Μαρίνα Φλοίσβου
  • Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 18.00 στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη (στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης)
  • Το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 20.00 στο Τζαμί Τζισδαράκη* επί της Πλατείας Μοναστηρακίου

Συμμετέχουν οι μονωδοί της ΕΛΣ Ινές Ζήκου, Δημήτρης Πακσόγλου, Δημήτρης Σιγαλός, Αρκάδιος Ρακόπουλος, Γιάννης Σελητσανιώτης. Στο πιάνο, ο Γιάννης Τσανακαλιώτης.
Με τις δράσεις αυτές ολοκληρώνεται η τρίτη φάση του προγράμματος Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του οποίου η Κάρμεν της Βαλίτσας ταξίδεψε σε 22 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Την ίδια στιγμή, με τις δράσεις αυτές, ξεκινά επίσημα η προετοιμασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την νέα παραγωγή της Κάρμεν του Ζωρζ Μπιζέ στο Ηρώδειο, στις 26, 28, 30 & 31 Ιουλίου 2015, σε μουσική διεύθυνση Μύρωνα Μιχαηλίδη και σκηνοθεσία Στήβεν Λάνγκριτζ.

*Το Τζαμί Τζισδαράκη ανήκει στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, το οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία

ΔωρητήςSNF basic Logo2