Σάββατο, 19 Μαρτίου 2016

«Επόμενη στάση: Όπερα!» Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΣ για εφήβους

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΛΣ για εφήβους, με τίτλο "Επόμενη στάση: Όπερα!", ταξιδεύει τον Απρίλιο και τον Μάιο σε 14 Δήμους της Αττικής, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος".

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει συστηματικά στην εκπαίδευση, την οποία θεωρεί ως έναν από τους βασικούς πυλώνες των δραστηριοτήτων της. Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της πολιτικής, συνεχίζει να προσφέρει πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν στην εξοικείωση του νεανικού κοινού με την λυρική τέχνη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επόμενη στάση: Όπερα!» θα υλοποιηθεί, σε συνεργασία με τις τοπικές βιβλιοθήκες του δικτύου της Future Library, στους 14 δήμους της Αττικής που θα επισκεφθεί η ΕΛΣ στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» με την αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μια ομάδα εκπαιδευτών και καλλιτεχνών της ΕΛΣ θα πραγματοποιήσει το δίωρο βιωματικό εργαστήριο για την όπερα, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ”. Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους με στόχο την γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού. Οι εκπαιδευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με έναν διακεκριμένο πιανίστα κι έναν επαγγελματία μονωδό, παρασύρουν τους νέους σε μία γιορτή σύμπραξης των τεχνών, που είναι, άλλωστε, και το κύριο χαρακτηριστικό της όπερας. Χρησιμοποιώντας στοιχεία λυρικής ερμηνείας, αλλά και δραματοποίησης, ενεργοποιούν κι ευαισθητοποιούν τους νέους, ανανεώνοντας την οπτική τους απέναντι στην όπερα μέσα από μία μαγευτική εμπειρία.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδεύει την παράσταση Παλιάτσοι του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, στο πλαίσιο του θεσμού «Όπερα της Βαλίτσας» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.
Σύλληψη και εμψύχωση: Χριστίνα Αυγερίδη, Ζωή Λυμπεροπούλου, Βενετία Νάση, Κωνσταντίνα Στράνη.

Αναλυτικό πρόγραμμα:
8 Απριλίου, 16.30: Αγία Παρασκευή - 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής
9 Απριλίου, 10.30: Μεταμόρφωση - Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης
11 Απριλίου, 11.00: Καλλιθέα - 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας
12 Απριλίου, 18.00: Σαρωνικός - Δημοτική Βιβλιοθήκη
13 Απριλίου, 11.00: Ηλιούπολη – Δημοτική Βιβλιοθήκη
15 Απριλίου, 11.00: Αιγάλεω - Πνευματικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος»
18 Απριλίου, 11.00: Λυκόβρυση/ Πεύκη - Δημοτική Βιβλιοθήκη
18 Απριλίου, 17.00: Ψυχικό/ Φιλοθέη - «Σπυροπούλειο» Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο
19 Απριλίου, 17.00: Σπάτα/ Αρτέμιδα - Μουσική Σχολή Σπάτων
20 Απριλίου, 11.00: Παλλήνη/ Γέρακας - Κ.Ε.Ε.Τ. – Πρώην Αποθήκες «Καμπά»
12 Μαΐου, 11.00: Αχαρναί - Δημοτική Βιβλιοθήκη
15 Μαΐου, 11.00: Κορωπί - Δημοτική Βιβλιοθήκη
18 Μαΐου, 11.00: Αθήνα – Δημοτική Βιβλιοθήκη
27 Μαΐου, 17.30: Ελευσίνα - Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας

Περισσότερες πληροφορίες στις Τοπικές Βιβλιοθήκες των Δήμων