Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Μποέμ - Εργαστήριο για σπουδαστές και νέους επαγγελματίες ηθοποιούς και μονωδούς

Ένα νέο, πρωτότυπο εργαστήριο, με αφορμή τη διάσημη όπερα Μποέμ του Τζ. Πουτσίνι

Υλοποιείται από το τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του κύκλου «Γνωρίζοντας την Όπερα και το Μπαλέτο».

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ηθοποιούς-σπουδαστές δραματικών σχολών, και μονωδούς-σπουδαστές ανωτέρας. Με βασικά εργαλεία τη φωνή και το σώμα, μονωδοί και ηθοποιοί καλούνται να αλληλοεπιδράσουν καλλιτεχνικά. Οι ηθοποιοί θα γνωρίσουν την τεχνική του κλασικού τραγουδιστή ανακαλύπτοντας τις λυρικές φωνητικές μεθόδους και την προοπτική του να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους ως μουσικό όργανο. Οι μονωδοί θα εκπαιδευτούν στην ενεργή υποκριτική δράση χρησιμοποιώντας το σώμα τους ως εξίσου σημαντικό εκφραστικό μέσο στην ερμηνευτική τους απόδοση. Στόχος του εργαστηρίου είναι η συνεργασία των νέων καλλιτεχνών σε μία παρουσίαση συλλογικής έμπνευσης.

Το εργαστήριο έχει διήμερη διάρκεια και ολοκληρώνεται σε κύκλο δύο συναντήσεων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ημερομηνία υλοποίησης: Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, 11πμ-2μμ
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 20 συμμετέχοντες
Πληροφορίες/ Εγγραφές: 213 088 5742, κα Βίκυ Πανάγου
Σχεδιασμός/ Υλοποίηση: Ντίνα Στράνη (θεατρολόγος, μονωδός, παιδαγωγός), Καλλιόπη Σίμου (θεατρολόγος, ηθοποιός, χορεύτρια)