Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε εντατικό σεμινάριο μουσικής με τους Drum Works

Οι Drum Works στην ΕΛΣ.Πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε σεμινάριο μουσικής

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προβαίνουν σε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επιλογή 10 επαγγελματιών μουσικών/εκπαιδευτικών από 18 ετών και άνω με εμπειρία και ενδιαφέρον σε προγράμματα που αφορούν στην μουσική στην κοινότητα για συμμετοχή στο εντατικό σεμινάριο μουσικής με τους Drum Works, από το Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λίγα λόγια για τους Drum Works

Το πρόγραμμα Drum Works δημιουργήθηκε το 2007 με την υποστήριξη του Guildhall Barbican Creative Learning. Με αφετηρία τη συνεργασία τους με σχολεία του Ανατολικού Λονδίνου και έπειτα από 9 χρόνια συνεχούς προσφοράς και εμπειρίας στον εκπαιδευτικό τομέα, με πληθώρα συνεργασιών εντός και εκτός του Λονδίνου, οι Drum Works επισκέπτονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι Drum Works στην ΕΛΣ εστιάζει στο ρόλο της μουσικής στην κοινότητα και στοχεύει στην καλλιέργεια μουσικών και κοινωνικών δεξιοτήτων από τους συμμετέχοντες των μουσικών εργαστηρίων. Κατά τη λήξη του προγράμματος, παιδιά, νέοι και ενήλικες από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες της Αθήνας συμπράττουν με τους Drum Works σε μια συναυλία ανοιχτή στο κοινό στο κέντρο της πόλης

http://drumworks.co.uk/

Οι Drum Works στην ΕΛΣ | 2-9 Ιουνίου 2018

Εργαστήρια κρουστών για παιδιά, νέους και ενήλικες, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, Ατραπός ΟΚΑΝΑ, Δρόμοι Ζωής, Polyphonica, Σχεδία περιοδικό δρόμου, Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού (ανδρική πτέρυγα).

Για δεύτερη συνεχόμενη καλλιτεχνική σαιζόν, οι Drum Works, καλλιτεχνικοί συνεργάτες του Barbican Centre (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο), επισκέπτονται την Εθνική Λυρική Σκηνή για να παρουσιάσουν μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης μουσικής στην κοινότητα, με άτομα όλων των ηλικιών από διαφορετικές ομάδες και οργανισμούς της Αθήνας. Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με τους Drum Works δημιουργούν από κοινού μια ξεχωριστή μουσική κοινότητα κρουστών μέσα από εργαστήρια, επιμόρφωση επαγγελματιών μουσικών, εργαστήρια ανοιχτά προς το κοινό και συναυλίες σε γειτονιές της Αθήνας.

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του επιμορφωτικού σεμιναρίου:

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018, 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018, 10 π.μ. - 2 μ.μ.

Εκτός των αναγραφόμενων ημερομηνιών και ωρών οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ ενδέχεται να προσθέσουν επιπλέον ώρες παρακολούθησης εργαστηρίων μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Οι αιτήσεις πρέπει να περιλαμβάνουν τα εξής

  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
  • Ενδεικτικό οπτικοακουστικό υλικό με δείγμα δουλειάς υπό μορφή συναυλίας ή εκπαιδευτικού προγράμματος σε μορφή διαδικτυακού συνδέσμου (προαιρετικό)

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με τους Drum Works θα επιλέξουν τους συμμετέχοντες με κριτήριο τη συνάφεια της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής τους εμπειρίας με το εν λόγω πρόγραμμα. Ενδέχεται να δοθεί προτεραιότητα σε επαγγελματίες κρουστούς/εκπαιδευτικούς.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικώς, στην διεύθυνση:

education@nationalopera.gr

Λήξη υποβολής προτάσεων: Παρασκευή 4 Μαΐου, 2018 στις 5 μ.μ.

DW2