Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο
Εναλλακτική Σκηνή
Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο

Συναυλίες - Μουσικές Σχολές Ωδείου Αθηνών

22 Ιουνίου 2024
Δημιουργική Ομάδα

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φίλιππος Τσαλαχούρης, Διευθυντής Μουσικών Σχολών Ωδείου Αθηνών

Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλίες

Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο

Μουσικές Σχολές Ωδείου Αθηνών
Έργα για πιάνο του Φρίντριχ Νίτσε

Available Dates

  • 22 Ιουν 2024

Συναυλία

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.00 | clock

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

YPPO RGB GR

 

Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής

logo1_tagline_RGB.jpg

 

Χορηγός Εναλλακτικής Σκηνής 

DEH-energo-blueblack-1H.png

 

ODIO_ATHINON.png

 

 

Η Σχολή Πιάνου του Ωδείου Αθηνών αναλαμβάνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να παρουσιάσει μια συναυλία με έργα για σόλο πιάνο και πιάνο για τέσσερα χέρια αποκλειστικά με συνθέσεις του μεγάλου Γερμανού φιλοσόφου Φρήντριχ Νίτσε. Η συναυλία με τίτλο Ο Νίτσε έπαιζε πιάνο, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππου Τσαλαχούρη, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

Λίγοι γνωρίζουν πως, εκτός από φιλόσοφος, ποιητής και φιλόλογος, ο Νίτσε υπήρξε ικανός πιανίστας αλλά και δημιουργός πολλών έργων για διάφορα σύνολα. Δικαιώνοντας τον όρο «Εναλλακτική» για τη σκηνή που θα φιλοξενήσει αυτήν την τόσο ενδιαφέρουσα αλλά άγνωστη μουσική, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέροντα, αλλά άγνωστα, ολοκληρωμένα έργα. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν και έργα ημιτελή καθώς και θέματα ασκήσεων αντίστιξης του σπουδαίου στοχαστή.

Οι σπουδαστές της Σχολής Πιάνου του Ωδείου Αθηνών θα αναμετρηθούν με έναν μύθο της φιλοσοφίας προβάλλοντας την πιο ευαίσθητη πλευρά του, εκείνη του μουσικού που αγωνίστηκε να εκφραστεί παίζοντας και συνθέτοντας, παλεύοντας με τη σιωπή, τη σκέψη και τον χρόνο.

Τη συναυλία θα προλογίσει ο Καθηγητής Σύγχρονης Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Χατζημωυσής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας