ΗΠΑΡ
Εναλλακτική Σκηνή
ΗΠΑΡ
Δεκέμβριος 2020
Δημιουργική Ομάδα

ΚΕΙΜΕΝΟ
Ευθύμης Φιλίππου

ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ
Χρήστος Πασσαλής, Αγγελική Παπούλια

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑ
Ανγκέλικα Καστελλιό, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Τομ Πάουελς, Ντίντρεκ Πίτερς, Μάικ Σμιν

ΣΚΗΝΙΚΑ
Κλειώ Μπομπότη 

ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Ελίζα Αλεξανδροπούλου

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Βασιλεία Ροζάνα

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ KEIMENOY ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
Κυριάκος Καρσεράς

 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμές εισιτηρίων: €15, €20
Φοιτητικό: €10

Εναλλακτική Σκηνή
Μουσικό θέατρο

ΗΠΑΡ

Μουσικό θέατρο

Available Dates

  • 04, 05, 06 Δεκ 2020

Πρώτη παρουσίαση / Συμπαραγωγή με το Ictus Ensemble  / Βέλγιο

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30 (Κυριακή: 19.00|   

 

Το βροχερό και ζεστό βράδυ της 7ης Ιουλίου του 1994, μια γυναίκα 44 ετών είχε ένα τραγικό ατύχημα. Το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε έχασε την πορεία του και η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά καθώς πέφτοντας στο οδόστρωμα ένα αιχμηρό αντικείμενο διαπέρασε το συκώτι της. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο σε κώμα. Όσες μέρες παρέμεινε εκεί, ήταν συνεχώς δίπλα της ο άντρας που αγάπησε όσο τίποτε άλλο στη ζωή της. Ένας άντρας 62 ετών, υγιής και εύσωμος. Κάθε βράδυ αυτός ο άντρας ξάπλωνε δίπλα της στο κρεβάτι του νοσοκομείου και κοιμόταν μαζί της. Αυτές τις λίγες ώρες, μέχρι να ξημερώσει, έμοιαζαν σαν να ήταν και οι δύο σε κώμα ή σαν να κοιμούνται απλώς και οι δύο. Οι νυχτερινές νοσοκόμες δεν τον ξυπνούσαν, μόνο τον σκέπαζαν αν τύχαινε κάποιο πόδι και έβγαινε από την άσπρη κουβέρτα.

Αυτή είναι η τελευταία συζήτηση ανάμεσα στα όργανα των σωμάτων του άντρα και της γυναίκας, όπως καταγράφηκε από τα ιατρικά μηχανήματα λίγο πριν αυτή πεθάνει στις 18 Ιουλίου του 1994 από εσωτερική αιμορραγία. Η απομαγνητοφώνηση της συζήτησης έγινε από τον Ευθύμη Φιλίππου. Τα εσωτερικά όργανα των δυο τραγικών εραστών ερμηνεύονται από τους μουσικούς, περφόρμερ και μέλη του Ictus Ensemble Τομ Πάουελς και Μάικ Σμιντ, τη μουσικό και sound artist Ανγκέλικα Καστελλιό, τον ηθοποιό Ζαν-Μπενουά Υγκέ και τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες Αγγελική Παπούλια και Χρήστο Πασσαλή.

Ο εσωτερικός κόσμος του έργου HΠΑΡ είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων των μελών του σχήματος και των διαφορετικών καλλιτεχνικών πεδίων από τα οποία προέρχονται.

Χορηγοί Επικοινωνίας