Synthesis
Εναλλακτική Σκηνή
Synthesis

Events - Τζένη Αργυρίου, Βασίλης Γεροδήμος

Οκτώβριος 2021
Δημιουργική Ομάδα

Σύλληψη, σχεδιασμός, επιμέλεια:
Τζένη Αργυρίου
Βασίλης Γεροδήμος

Δημιουργική και ερευνητική ομάδα:
Αµαλία Τσεκούρα, Αργυρώ Χιώτη, Αριστοτέλης Παπακωνσταντίνου, Άρμιν Κέρμπερ, Βασίλης Σακκής, Βιργινία Μαστρογιαννάκη, Γεωργία Μαυραγάνη, Γιώργος Ζυγούρης, Coti K., Δανάη Μπλέτσα, Δηµήτρης Κατσάνης, Ελένη Ρήγα, Ερατώ Τζαβάρα, Ερµής Μαλκότσης, Εύη Σαουλίδου, Θανάσης Παπαναστάσης, Θοδωρής Αµπαζής, Κάσση Καφέτση, Κιτ Τζόνσον, Κωνσταντίνος Ζβες, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Κωστής Κορωναίος, Μαρίνα Παπούλια, Μάρω Φασουλή, Μηνάς Αντύπας, Μιγκέλ Άνχελ Μελγάρες, Νίκος Παπαδηµητρίου, Πωλίνα Κρεµαστά, Ράνια Μαυρίκη, Σοφία Μαυραγάνη, Σταυρούλα Σιάµου, Τάσος Παλαιορούτας, Φώτης Σιώτας, Χρήστος Χριστόπουλος, Χριστιάνα Γαλανοπούλου

Με τη συμμετοχή των σπουδαστών της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Έναρξη προπώλησης: 11 Οκτωβρίου 2021 

Με βάση τα περιοριστικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Πολιτείας, οι αίθουσες της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, στο 85% της χωρητικότητάς τους (οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο σχετικό πιστοποιητικό  παράλληλα με την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους). Τα παιδιά έως 11 ετών θα προσκομίζουν δήλωση self-test τελευταίου 24ώρου. Για παιδιά από 12 έως και 17 ετών ισχύει η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης.

«Η Εθνική Λυρική Σκηνή δεν συλλέγει ούτε επεξεργάζεται κανένα προσωπικό δεδομένο μέσω της διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών»

– Ισχύουν όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στην είσοδο και την έξοδο των θεατών, δεν προβλέπεται διάλειμμα, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στην είσοδο, την έξοδο και καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

– Αναλυτικές πληροφορίες στο https://www.nationalopera.gr/eisitiria

 

 

Χορηγός μεταφοράς και φιλοξενίας της Κιτ Τζόνσον:
danisarts

Εναλλακτική Σκηνή

Events

Synthesis

Τζένη Αργυρίου, Βασίλης Γεροδήμος

Available Dates

  • 29, 30, 31 Οκτ 2021

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περφόρμανς • Παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

 Ώρα έναρξης: Θ.Α.  |  clock

ΙΣΝ LOGO 2021

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το έργο Synthesis, μια νέα εικαστική-επιτελεστική εγκατάσταση της χορογράφου Τζένης Αργυρίου και του εικαστικού Βασίλη Γεροδήμου, καταπιάνεται με το πολυσύνθετο γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης. Πάνω από 30 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα των παραστατικών και των εικαστικών τεχνών συμπράττουν στη δημιουργία του έργου, καλώντας τον επισκέπτη σε μια μοναδική εμπειρία.

Το έργο Synthesis παίρνει τη μορφή μιας εικαστικής εγκατάστασης που συσχετίζει τη διαδικασία παραγωγής του εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα με την ίδια τη διαδικασία παραγωγής του συλλογικού έργου μέσα από μια σειρά συγκρούσεων, αντιφάσεων, αποριών, μεταπτώσεων και ανατροπών. Στη διάρκεια των τριών ημερών του έργου, που αντιστοιχούν εννοιολογικά στα τρία στάδια της Επανάστασης (μέθη του αρχικού ξεσπάσματος, εσωστρέφεια των επόμενων χρόνων, «κόπωση» της όψιμης περιόδου, αλλά και αντοχή ως σταθερό χαρακτηριστικό όλης της επαναστατικής δεκαετίας), οι καλλιτέχνες συμπράττουν σε πραγματικό χρόνο για να δημιουργήσουν μια διαδραστική εγκατάσταση στην οποία οι χώροι της Εναλλακτικής Σκηνής παραδίδονται σε μια δυναμική διαδικασία αδιάκοπης εικαστικής και ηχητικής μεταβλητότητας. Οι δημιουργοί επιχειρούν να αναδείξουν τις αθέατες πτυχές της επίσημης ιστορίας, ρίχνοντας φως σε υποτιμημένες παραμέτρους όπως η οικονομική διαχείριση, η στρατιωτική διοίκηση, οι ιδεολογικές εξελίξεις και η καθημερινή ζωή της επαναστατικής περιόδου.

Με τη μετατροπή της Εναλλακτικής Σκηνής σε χώρο εργαστηριακό, όπου τα όρια μεταξύ «παρασκηνίου» και «προσκηνίου» γίνονται διαπερατά και το κοινό βιώνει παράλληλα την προετοιμασία και τελική παρουσίαση μιας σειράς από δράσεις σε ενεργό διάλογο, οι δημιουργοί του Synthesis ιχνηλατούν τις επιμέρους ιστορικές «γραμμές» που διαπλέκονται συνδυάζοντας το προσχεδιασμένο με το τυχαίο και εξερευνούν τις αναλογίες ανάμεσα στο παραστατικό και το ιστορικό συμβάν.

synthesis21.gr 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας