Ρεσιτάλ Χρίστου Παπαγεωργίου Ρεσιτάλ Χρίστου Παπαγεωργίου
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Ρεσιτάλ Χρίστου Παπαγεωργίου
Καλλιτεχνική Περίοδος 2022/23 - Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ
27 Οκτωβρίου 2022
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Όπερα

Ρεσιτάλ Χρίστου Παπαγεωργίου

Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
(Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια Φεστιβάλ: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Εισαγωγικές ομιλίες και επιμέλεια κειμένων: Τίτος Γουβέλης

Ώρα έναρξης: 20.30 |   

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Σε συνεργασία

PIANOFESTIVAL logo

 

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων», ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά εκτός του ΚΠΙΣΝ, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, από τις 23 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2022, πάντοτε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. 

Πέντε αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες με διεθνή σταδιοδρομία, οι Δημήτρης Βασιλάκης (23/10), Λορέντα Ράμου (24/10), Κάρολος Ζουγανέλης (25/10), Πρόδρομος Συμεωνίδης (26/10) και Χρίστος Παπαγεωργίου (27/10), ερμηνεύουν κάποια από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Έργα, μεταξύ άλλων, των Κλωντ Ντεμπυσσύ, Μωρίς Ραβέλ, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ισαάκ Αλβένιθ, Άρνολντ Σαίνμπεργκ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Ολιβιέ Μεσσιάν, Ιάννη Ξενάκη αλλά και πιανιστικές συνθέσεις των ημερών μας συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα.

Οι παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν δύο απογευματινές συναυλίες των ανερχόμενων σολίστ Ναταλίας Γιαννάκη (23/10) και Μαργαρίτας Κολάση (26/10) και masterclass πιάνου των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

 

Χρίστος Παπαγεωργίου
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 / Ώρα έναρξης: 20.30
Έργα Παπαγεωργίου

Στις Στιλιστικές παραλλαγές τού πάντα ανήσυχου και πολυσχιδούς συνθέτη και πιανίστα Χρίστου Παπαγεωργίου, το απέριττο θέμα από το γνωστό σε όλους μας τραγούδι «Στο περιγιάλι το κρυφό» του Μίκη Θεοδωράκη μεταμορφώνεται με πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους στιλ, από αυτό του Κουπρέν και του Χαίντελ ως αυτό του Κραμπ, του Κηθ Τζάρρετ ή του ροκ εντ ρολ, γενόμενο έτσι ένα εισιτήριο σε ένα φαντασμαγορικό μουσικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Ένα τολμηρό καλλιτεχνικό εγχείρημα, που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία δεδομένου ότι ερμηνευτής του έργου είναι ο ίδιος του ο συνθέτης.

 

 

 

 

 
Το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.


footer