Ρεσιτάλ Πρόδρομου Συμεωνίδη Ρεσιτάλ Πρόδρομου Συμεωνίδη
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Ρεσιτάλ Πρόδρομου Συμεωνίδη
Καλλιτεχνική Περίοδος 2022/23 - Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ
26 Οκτωβρίου 2022
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Όπερα

Ρεσιτάλ Πρόδρομου Συμεωνίδη

Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
(Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια Φεστιβάλ: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Εισαγωγικές ομιλίες και επιμέλεια κειμένων: Τίτος Γουβέλης

Ώρα έναρξης: 20.30 |   

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Σε συνεργασία

PIANOFESTIVAL logo

 

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων», ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά εκτός του ΚΠΙΣΝ, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, από τις 23 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2022, πάντοτε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. 

Πέντε αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες με διεθνή σταδιοδρομία, οι Δημήτρης Βασιλάκης (23/10), Λορέντα Ράμου (24/10), Κάρολος Ζουγανέλης (25/10), Πρόδρομος Συμεωνίδης (26/10) και Χρίστος Παπαγεωργίου (27/10), ερμηνεύουν κάποια από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Έργα, μεταξύ άλλων, των Κλωντ Ντεμπυσσύ, Μωρίς Ραβέλ, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ισαάκ Αλβένιθ, Άρνολντ Σαίνμπεργκ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Ολιβιέ Μεσσιάν, Ιάννη Ξενάκη αλλά και πιανιστικές συνθέσεις των ημερών μας συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα.

Οι παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν δύο απογευματινές συναυλίες των ανερχόμενων σολίστ Ναταλίας Γιαννάκη (23/10) και Μαργαρίτας Κολάση (26/10) και masterclass πιάνου των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

 

Πρόδρομος Συμεωνίδης
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 / Ώρα έναρξης: 20.30
Έργα Μεσσιάν, Ντεμπυσσύ, Ξενάκη, Πίντσερ

Ο Πρόδρομος Συμεωνίδης, πιανίστας ταγμένος στην υπηρεσία της σύγχρονης μουσικής και αναγνωρισμένος διεθνώς για τη δύναμη και το κύρος των ερμηνειών του, μας ταξιδεύει με το ρεσιτάλ του στο Παρίσι του 20ού αιώνα, που υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της μουσικής (και όχι μόνο) πρωτοπορίας. Στο πρόγραμμά του, ο ίδιος σταχυολογεί με γνώση και έμπνευση από το πιανιστικό έργο τριών μέγιστων συνθετικών φυσιογνωμιών του αιώνα που πέρασε: του Κλωντ Ντεμπυσσύ, του Ολιβιέ Μεσσιάν και του Ιάννη Ξενάκη, που όλοι έζησαν και έδρασαν στη γαλλική πρωτεύουσα.

 

 

 

 

Το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.


footer