Ρεσιτάλ Λορέντας Ράμου Ρεσιτάλ Λορέντας Ράμου
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Ρεσιτάλ Λορέντας Ράμου
Καλλιτεχνική Περίοδος 2022/23 - Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ
24 Οκτωβρίου 2022
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Όπερα

Ρεσιτάλ Λορέντας Ράμου

Φεστιβάλ Πιάνου Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
(Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια Φεστιβάλ: Χαράλαμπος Αγγελόπουλος

Εισαγωγικές ομιλίες και επιμέλεια κειμένων: Τίτος Γουβέλης

Ώρα έναρξης: 20.30  |   

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται από την
Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στις 12.00, αποκλειστικά μέσω της ticket services.

Σε συνεργασία

PIANOFESTIVAL logo

 

Το καθιερωμένο Φεστιβάλ Πιάνου της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, αφιερωμένο στον «βασιλιά των οργάνων», ανανεώνει το ετήσιο ραντεβού με το αθηναϊκό κοινό για πρώτη φορά εκτός του ΚΠΙΣΝ, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, από τις 23 έως και τις 27 Οκτωβρίου 2022, πάντοτε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης και σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Χαράλαμπου Αγγελόπουλου. 

Πέντε αναγνωρισμένοι Έλληνες πιανίστες με διεθνή σταδιοδρομία, οι Δημήτρης Βασιλάκης (23/10), Λορέντα Ράμου (24/10), Κάρολος Ζουγανέλης (25/10), Πρόδρομος Συμεωνίδης (26/10) και Χρίστος Παπαγεωργίου (27/10), ερμηνεύουν κάποια από τα σημαντικότερα πιανιστικά έργα του 20ού και του 21ου αιώνα, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα μουσικών τάσεων και συνθετικών δημιουργιών. Έργα, μεταξύ άλλων, των Κλωντ Ντεμπυσσύ, Μωρίς Ραβέλ, Σεργκέι Ραχμάνινοφ, Σεργκέι Προκόφιεφ, Ισαάκ Αλβένιθ, Άρνολντ Σαίνμπεργκ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Ολιβιέ Μεσσιάν, Ιάννη Ξενάκη αλλά και πιανιστικές συνθέσεις των ημερών μας συνθέτουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα.

Οι παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν δύο απογευματινές συναυλίες των ανερχόμενων σολίστ Ναταλίας Γιαννάκη (23/10) και Μαργαρίτας Κολάση (26/10) και masterclass πιάνου των συμμετεχόντων καλλιτεχνών.

 

Λορέντα Ράμου
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 / Ώρα έναρξης: 20.30
Έργα ΓκεΓουλφΔραγατάκηΚάουελΚέιτζΡζέφσκιΣαίνμπεργκ, Σακελλαρίου – Ράμου

Η πιανίστρια Λορέντα Ράμου, καταξιωμένη στις συνειδήσεις των φιλόμουσων για την πολύχρονη και σε βάθος σχέση της με την πιανιστική αβανγκάρντ, πέραν των αναγνώσεών της σε σπουδαίες σελίδες της πιανιστικής πρωτοπορίας παρουσιάζει έργα «ειδικών προδιαγραφών», που υπόσχονται συναρπαστικά ακροάματα και εξάπτουν τη φαντασία μας. Ετοιμαστείτε να ακούσετε πώς ένα πιανιστικό έργο φλερτάρει με το μουσικό θέατρο, ζητώντας από τον εκτελεστή να ξετυλίξει έναν περιπαθή μονόλογο την ώρα που παίζει, πώς χρησιμοποιείται η τεχνική των κλάστερ για να παιχτεί αρχαία κινέζικη μουσική, πώς η επέμβαση αντικειμένων στις χορδές μεταμορφώνει ριζικά τον ήχο ή πώς ένα μικροσκοπικό παιδικό πιάνο συμπορεύεται με ηλεκτρονικούς ήχους!

 

 

 

 

 

Το «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.


footer