Co-OPERAtive: Διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας

Διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για μεικτή ομάδα 30 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Αττική

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού Co-OPERAtive, το διαπολιτισμικό φυτώριο όπερας για εφήβους επιστρέφει για μια ακόμα χρονιά. Το πρόγραμμα, βραβευμένο με το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora 2019, αντλεί έμπνευση από την όπερα και έρχεται για να αποδείξει ξανά την ανίκητη δύναμη της μουσικής ως μιας κοινής γλώσσας που δύναται να αγκαλιάζει και να γεφυρώνει τις πολιτισμικές διαφορές. Μέσα από την προσωπική και αυθόρμητη έκφραση, τη σύμπραξη και την ομαδικότητα, οι συμμετέχοντες στη μεικτή ομάδα των 30 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 14-18 ετών θα δημιουργήσουν και θα παρουσιάσουν τη δική τους παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Καλλιτεχνική ομάδα

Σύνθεση: Νικολέτα Χατζοπούλου
Σκηνοθεσία, Χορογραφία: Χρήστος Στρινόπουλος
Υπεύθυνος Εργαστηρίων Μουσικής: Νίκος Ζιάζιαρης
Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεάτρου, Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη

 

Έναρξη προγράμματος: Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ημέρα & ώρα: κάθε Δευτέρα, 17.30-20.30

Ηλικίες: 14-18 ετών

Τελικές παραστάσεις: θ.α.

* Οι συμμετέχοντες στο Co-OPERAtive θα επιλεγούν μέσω ανοιχτής πρόσκλησης που θα ανακοινωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2022.

 

Στο πλαίσιο του Co-OPERAtive, δημιουργείται φέτος η ομάδα Αlumni για όσους έχουν ολοκληρώσει τη συμμετοχή τους στο προγράμμα και επιθυμούν να διατηρήσουν και να εμβαθύνουν τη σχέση τους με την όπερα και τη διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Για την ομάδα Alumni προβλέπεται μια σειρά προνομίων που περιλαμβάνει τη γνωριμία με επαγγέλματα του θεάτρου, την ενεργή συμμετοχή στην προετοιμασία της επόμενης παραγωγής του εργαστηρίου καθώς και τη δωρεάν παρακολούθηση επιλεγμένων παραστάσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

 

 Σε συνεργασία 

ekav                                       euro                     ZEUXIS logo

 

 Με την υποστήριξη 

  cc 3e 01                                           dipnosofistirion logo gr eng 

 

fedora prize

cc 3e 01