Όπερα από κούνια

Εργαστήριο μουσικοκινητικής για βρέφη και προνήπια με συνοδεία ζωντανής μουσικής από όργανα με αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο της κάθε εποχής

Η Όπερα από κούνια επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Χορεύοντας και τραγουδώντας με τον μπαμπά και τη μαμά θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα διάφορα ηχοχρώματα και τις τεχνοτροπίες μέσα από τους ήχους της κλασικής μουσικής. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και μουσικοκινητικά παιχνίδια θα αναζητήσουμε κρυμμένους θησαυρούς στο μουσικό ρεπερτόριο από το μπαρόκ έως τον 20ο αιώνα. Τα βρέφη και τα νήπια θα ανακαλύψουν τις έννοιες του ηχοχρώματος και του ύφους, ενώ παράλληλα θα εξοικειωθούν με τα στιλ της κλασικής μουσικής και με τις βασικές οικογένειες των μουσικών οργάνων. Επιπλέον θα μάθουμε για το πώς το άγγιγμα αφυπνίζει το σώμα και, με οδηγό τον ήχο και τον λόγο, θα ενισχύσουμε την επαφή του βρέφους με τον φροντιστή του και μαζί την αυτοπεποίθηση και των δύο.

Ηλικίες: βρέφη από 3 μηνών μέχρι πριν το μπουσούλημα (Ομάδα Α), βρέφη που μπουσουλάνε και στέκονται με υποστήριξη (Ομάδα Β)

Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 4, 5, 11, 12 Φεβρουαρίου 2023

Ώρες υλοποίησης: Ομάδα Α: 10.00-10:45 • Ομάδα Β: 11.15-12.00

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Δάφνη Τσιούνη (μουσικοπαιδαγωγός, sound artist), Μάρθα Κλουκίνα (σύμβουλος κινητικής ανάπτυξης βρεφών και νηπίων - δασκάλα κίνησης) 

Υποβολή συμμετοχής για τις ομάδες Α & Β από 3 έως 13 Ιανουαρίου 2023 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

Ηλικίες: 1 έως 2,5 ετών (Ομάδα Γ), 2,5 έως 4 ετών (Ομάδα Δ)

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Δάφνη Τσιούνη (μουσικοπαιδαγωγός, sound artist), Άννα Σερκεδάκη (φλαουτίστα, μουσικοπαιδαγωγός)

Ημερομηνίες: 18 Φεβρουαρίου: Μπαρόκ • 19 Φεβρουαρίου: Κλασικισμός • 4 Μαρτίου: Ρομαντισμός • 5 Μαρτίου: Μουσική 20ού αιώνα

Ώρες υλοποίησης: Ομάδα Γ: 10.00-10.45 • Ομάδα Δ: 11.15-12.00

Μουσικοί: 18 Φεβρουαρίου: Γιώργος Γουμενάκης (μαντολίνο), Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλο) • 19 Φεβρουαρίου: Βανέσσα Αθανασίου (βιολί), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί),  Έλλη Φιλίππου (βιολοντσέλο), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα) • 4 Μαρτίου: Κρινιώ Τρούλου  (όμποε), Χρύσα Γρένδα (πιάνο) • 5 Μαρτίου: Δήμητρα Κοκκινοπούλου (πιάνο)

Υποβολή συμμετοχής για τις ομάδες Γ & Δ από 3 έως 13 Ιανουαρίου 2023 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

Η παρουσία ενός γονέα κρίνεται απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Στο πλαίσιο συνεργασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με το Πρόγραμμα Μελών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ έχουν δεσμεύσει περιορισμένο αριθμό θέσεων για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ.

 Χορηγός Εκπαιδευτικού Προγράμματος

peiraioslogo

Φωτογραφίες

Video