Ορχήστρα Γκαμελάν

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα

Embassy of Indonesia

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα συνεχίζουν το εργαστήριο Ορχήστρα Γκαμελάν, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και διακόπηκε ξαφνικά λόγω της πανδημίας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την Γκαμελάν μουσική παράδοση μέσα από την απρόσμενη συνομιλία της με ρεπερτόριο σύγχρονης κλασικής μουσικής και η δημιουργία της πρώτης ινδονησιακής ορχήστρας στην Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα μουσικά όργανα ενός μουσικού συνόλου Γκαμελάν και θα εξοικειωθούν με τις ιδιαιτερότητες της φόρμας και του ρυθμού της μουσικής αυτής παράδοσης ερμηνεύοντας ινδονησιακά παραδοσιακά κομμάτια καθώς και ένα σύγχρονο έργο γραμμένο για Γκαμελάν από τον συνθέτη και εμψυχωτή του εργαστηρίου Άντη Σκορδή.

Με αφετηρία τη μουσική παράδοση της Γκαμελάν και εστιάζοντας στην κοινωνική της διάσταση, η συνύπαρξη και η επικοινωνία των συμμετεχόντων θα αποτελέσουν το πιο σημαντικό συστατικό για τη μουσική εξέλιξη που αναμένεται να δώσει νέα μορφή και ύφος στην παραδοσιακή μουσική της Ινδονησίας.

Τα εργαστήρια θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, ενώ στο τέλος των εργαστηρίων η ορχήστρα Γκαμελάν θα δώσει μια μοναδική συναυλία την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 στις 20.00 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός».

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Υπεύθυνος εργαστηρίου / Σύνθεση: Άντης Σκορδής